- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πήρε το προβάδισμα ο Ήφαιστος μέσα στη Θεσσαλονίκη

Κέρδισε το 1ο παιχνίδι για τα play off μέσα στην έδρα της ΧΑΝΘ ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και πήρε το προβάδισμα. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος με πολλές ανατροπές και τη νίκη να αλλάζει πολλές φορές χέρια. Η ΧΑΝΘ ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο σετ και σταδιακά έχτισε διαφορά για να κάνει το 1-0 με 25-17.

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ αντέδρασε, βρήκε τις επιθετικές λύσεις που του έλειπαν στο 1ο σετ με Χατζοπουλο και Πηλιοκατερο να παίρνουν πολλούς πόντους από μπλοκ και επίθεση , κατάφερε να πάρει το 2ο και 3ο σετ με 21-25 και 20-25 αντίστοιχα και να περιηγηθεί με 2-1 σετ. Στο 4ο σετ, και παρά το προβάδισμα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, η ΧΑΝΘ ισοφάρισε τελικά σε 2-2.

Το εκπληκτικό ξεκίνημα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ στο tie break με 1-5, 2-8 και 5-11 ανετράπη όταν η ΧΑΝΘ άγγιξε το 13-13 για να οδηγηθεί το παιχνίδι σε ένα ράλλυ με συνεχόμενες εναλλαγές του match point. Εκεί οι παίκτες της ΦΛΩΡΙΝΑΣ όντας πιο ψύχραιμοι στις τελευταίες προσπάθειες τελείωσαν το παιχνίδι με επίθεση του ΚΑΛΛΕΡΓΗ μετά από εκπληκτική άμυνα του Γαληρόπουλου.

Η σειρά μεταφέρεται πλέον το Σάββατο 6 Μαϊου στη ΦΛΩΡΙΝΑ και αν ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ κερδίσει και το 2ο παιχνίδι προκρίνεται στον τελικό, ενώ αν κερδίσει η ΧΑΝΘ η σειρά των αγώνων επιστρέφει ξανά την Τετάρτη 10 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη για τον 3ο και τελευταίο αγώνα.

Επόμενος αγώνας λοιπόν το Σάββατο στο ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στις 19:00 με όλη την πόλη να βρίσκεται εκεί.

Οι σύνθεσεις των ομάδων:

ΧΑΝΘ (Νανάς) : Ευγενίδης, Τερζογλου, Πασχαλερης, Μουρκακος, Κοτορνος, Γκουγκουρας, Κομητουδης (λ) / Αστρινακης, Ψαρρης, Ριβοσετι, Μπαμπαλής, Τσιαναβας (λ)

ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Γκολιτσης): Γαληρόπουλος, Καλλέργης , Χατζόπουλος, Ρεμπούτζιας, Γρηγοριάδης, Πηλιοκατερός, Αντωνιάδης (λ) / Καρακασίδης, Χρυσάφης, Πετρόπουλος, Ιωαννίδης, Παπαζαχαρίας, Τσεμπερίδης (λ)