- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στέφανος Μπίρος: Εισπράττω το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί αναμφισβήτητα μια ρεαλιστική και σύγχρονη προσέγγιση στις τεράστιες απαιτήσεις της σημερινής Ελλάδας. Συνοψίζεται στον τίτλο «Δικαιοσύνη παντού – Για μια Δημοκρατική Προοδευτική Διακυβέρνηση» και ο τίτλος του αποτυπώνει πλήρως την ανάγκη για μια δημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, η ενίσχυση των εισοδημάτων των μισθωτών, η στήριξη του κοινωνικού κράτους με έμφαση στην Υγεία και την Παιδεία και η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Πρόκειται δηλαδή για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητά μας.

Σε επίπεδο Π.Ε. Φλώρινας και έχοντας ήδη περιοδεύσει σχεδόν το σύνολο του νομού και συνομιλώντας με εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά, εισπράττω το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Από τις ακριτικές Πρέσπες, την πόλη της Φλώρινας, τα χωριά μας και μέχρι ολόκληρη την περιοχή του Αμυνταίου, οι πολίτες διαμαρτύρονται για αδιαφορία και έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι πολίτες διαμαρτύρονται – και με το δίκιο τους – για πλήρη απουσία έργων, επενδύσεων, κινήτρων παραμονής στον τόπο και πολιτικών ανάσχεσης της ανεργίας.

Η πολιτική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια με έχει διδάξει ότι το πρώτο που έχει να κάνει ένας αιρετός είναι να ακούει τους ανθρώπους. Να καταγράφει τα προβλήματά τους με σεμνότητα και νηφαλιότητα χωρίς ίχνος έπαρσης και αυτοπροβολής.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα σημάνουν την πολιτική αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί και θα είναι πρώτο κόμμα τόσο σε εθνικό όσο σε τοπικό επίπεδο. Συνεχίζουμε όλοι τον αγώνα μέχρι την μεγάλη νίκη!

Στέφανος Μπίρος

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Π.Ε. Φλώρινας