- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Ασφαλής Πολίτης»: Ημερίδα για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας (video, pics)

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια με θέμα «Ασφαλής Πολίτης» διοργάνωσαν στη Φλώρινα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, αλλά και την καταγραφή των όποιων προβλημάτων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν μαθητές σχολείων της Φλώρινας, καθώς και στελέχη της Αστυνομίας, αλλά και πολίτες.

Κατά την έναρξη των εργασιών, χαιρετισμό απηύθυναν ο αρχιμανδρίτης π. Θεωνάς Αθανασιάδης, ο βουλευτής Σταύρος Παπασωτηρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου, ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Σπύρος Διόγκαρης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργος Μάντσος, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας Όλγα Μούσιου – Μυλωνά και ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας Στέλιος Καρακατσάνης.

Στη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν πέντε θεματικές ενότητες: Οδική Ασφάλεια και Εκπαίδευση, Άνθρωπος και Οδική Ασφάλεια, Οδική Ασφάλεια και Βιωματικές Μαρτυρίες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς & Οδική Ασφάλεια και Αυτοκίνητο και Οδική Ασφάλεια.

Επίσης, παρουσιάστηκε η διαδικτυακή εφαρμογή «ασφαλής πολίτης» για διάδραση και συμμετοχή των πολιτών στην οδική ασφάλεια στον πυλώνα των υποδομών και κατάστασης του οδικού δικτύου και η πιλοτική δράση για ανίχνευση και εντοπισμό άγριων ζώων (αγριογούρουνων και αρκούδων) με χρήση θερμικής κάμερας και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Παράλληλα, οι μαθητές παρουσίασαν τις δράσεις του για την οδικό ασφάλεια, ενώ απονεμήθηκε το 1ο βραβείο ζωγραφικής στον μαθητή Κοσμά Κροκάρη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.