- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Νέο Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο για το STRAWBAR στο New York International Spirits Competition

Τριπλά βραβευμένο πλέον το STRAWBAR, το μοναδικό ελληνικό απόσταγμα φράουλας, αφού λίγες μόλις ημέρες μετά τη βράβευσή του στο Σαν Φρανσίσκο, δύο ακόμη σημαντικές διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στο portfolio του, αυτή τη φορά από τη Νέα Υόρκη. Το καινοτόμο Eau de Vie STRAWBAR από φράουλες της ποικιλίας Fragaria Vesca, που ευδοκιμούν στο ορεινό οικοσύστημα της Φλώρινας, απέσπασε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο για το STRAWBAR Origin, καθώς και ένα ασημένιο μετάλλιο για το STRAWBAR Platinum, συμμετέχοντας στο New York International Spirits Competition.

Η διάκριση αυτή έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, καθώς ο συγκεκριμένος διαγωνισμός της Νέας Υόρκης,είναι η ναυαρχίδα της σειράς International Beverage Competitions, με αντίστοιχες διοργανώσεις σε κομβικά σημεία, όπως η Μελβούρνη, η Σιγκαπούρη κ.α.

Η κριτική επιτροπή του New York International Spirits Competition απαρτίζεται από έμπειρους, καταρτισμένους επαγγελματίες στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και του finedining. Αυτή η ενεργή ομάδα με γνώστες του χώρου που δραστηριοποιούνται διεθνώς, πέρα από τα γευστικά και ποιοτικά κριτήρια, αφουγκράζονται τις ανάγκες της αγοράς και τις απαιτήσεις τόσο του κλάδου όσο και των τελικών καταναλωτών.

Για την ομάδα του STRAWBAR, στελέχη της ελληνικής εταιρίας LSL Institute S.M.S.A., που ήδη ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά το παλαιωμένο απόσταγμα STRAWBAR, οι διακρίσεις αυτές ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων. Η LSL Institute χρηματοδοτείται από τη PhiGroup GmbH, με κεντρική έδρα την Ελβετία και με δραστηριότητα στον ευρύτερο τομέα της Καινοτόμου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας. Για το λόγο αυτό η Phi-Group στηρίζει οικονομικά καινοτόμα project, που εφαρμόζουν στην πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, παρέχοντας παράλληλα την τεχνογνωσία και το δυναμικό της στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Το STRAWBAR συνεχίζει ως ένα επιτυχημένο τέτοιο παράδειγμα που αξιοποιεί φυσικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό μιας περιοχής – ένα μοναδικό στο είδος του Eau de Vie που αναπτύχθηκε από μηδενική βάση και έχει πατενταριστεί για την παγκόσμια αγορά, στην οποία και στοχεύει.

Η δυναμική παρουσία του STRAWBAR ξεκίνησε με τα πρώτα βραβεία που απέσπασε στον διαγωνισμό London Spirit Competition το 2021.

Η πορεία του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού συνεχίζεται τον Ιούνιο, με την συμμετοχή στην BCB Brooklyn, μια έκθεση με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον για τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών.

Μάθετε πρώτοι τα νέα για τις δράσεις του STRAWBAR στην ιστοσελίδα του αλλά και στα Social Media.

STRAWBAR Facebook

STRAWBAR Instagram

STRAWBAR Website