- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην ΔΕΤΕΠΑ

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ την Τρίτη 13/06, αποτελούμενο απ την υποψήφια Βουλευτή Π.Ε Φλώρινας Μαρία Βογιατζή, τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Κοζάνη, Νόντα Στολτίδη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αμυνταίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κυριάκο Ελευθεριάδη, στον χώρο της μονάδας λεβητοστασίου της ΔΕΤΕΠΑ.

Τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας όπου συνομίλησαν με τους εργαζομένους για τις διεκδικήσεις τους για επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας και με τον Διευθυντή για τα ζητήματα λειτουργίας της τηλεθέρμανσης και το νέο σκηνικό που διαγράφεται για τις τηλεθερμάνσεις μετά το κλείσιμο των εργοστασίων ΑΗΣ και με την τεράστια αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Οι υποψήφιοι συνομίλησαν με τους εργαζόμενους στην μονάδα για τις εργασιακές τους διεκδικήσεις, τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό και τα ζητήματα που υπάρχουν στην λειτουργία της μονάδας καθώς και με μέλη του σωματείου για τις διεκδικήσεις που έχουν. Ενημερώθηκαν απ τον διευθυντή της εταιρείας για την λειτουργία και τις διεκδικήσεις για υποστήριξη απ το κράτος ώστε μπορεί να διασφαλιστεί η λειτουργία και η παροχή φθηνής θέρμανσης στους δημότες.

Στην συζήτηση τονίστηκαν οι πτυχές του ενεργειακού κόστους που βαραίνει τους κατοίκους συνολικά και την ενιαία διεκδίκηση που πρέπει να έχουν για φθηνό ρεύμα και θέρμανση, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, καθώς και την ανάγκη να προστατευτεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΤΕΠΑ. Τόνισαν την ανάγκη για ισχυρότερο ΚΚΕ στις εκλογές στις 25 Ιούνη, ώστε να δυναμώνει η φωνή των εργαζομένων και της εταιρείας, καθώς και την σημασία να διατηρηθεί η βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στην Δυτική Μακεδονία.