- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Είναι ο κατάλληλος καιρός η Φλώρινα να βγει από την αφάνεια» (video)

«Ο τόπος μας, η Φλώρινά μας έχει πλέον μια ηχηρή φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο και υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ προκειμένου να κερδίσουμε όλον αυτόν τον χαμένο χρόνο, θα αγωνιστώ προκειμένου ο τόπος μας να έχει τη θέση που του αξίζει» ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπ. βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «έχουμε μια δύσκολη μάχη μπροστά μας και δεν επαναπαυόμαστε. Με την ίδια υπευθυνότητα που επιδείξαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα αγωνιστούμε και στη νέα εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας. Είναι σίγουρο πως δεν ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση. Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες, οι πολίτες στις 25 Ιουνίου θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, για μια ισχυρή κυβέρνηση, για μια ισχυρή Ελλάδα. Αποφασισμένοι και ενωμένοι προχωρούμε μπροστά. Οι δικές μας επιλογές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας».

Αναλυτικά ο κ. Παπασωτηρίου ανέφερε:

«Οι κρίσιμες για τη χώρα και τον τόπο βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου θα καθορίσουν την πορεία προς το μέλλον. Η μάχη ξεκινάει από την αρχή. θέλω να στείλω σήμερα το μήνυμα της αυτοδυναμίας – δηλαδή το διακύβευμα της κυβερνησιμότητας, ζητώντας εκ νέου καθαρή εντολή στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Θέλω να υπογραμμίσω ταυτόχρονα ότι η ΝΔ διαθέτει τη μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καθώς κρίνεται επιτακτική ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να συνεχιστεί η πρόοδος. Το ζητούμενο για όλους μας είναι να αποκτήσει η χώρα μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό που έκανε τη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των πολιτικών μας αντιπάλων ήταν ακριβώς ότι η κυβέρνηση μερίμνησε για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και έδωσε λύσεις σε αυτά. Κρατήσαμε την κοινωνία όρθια εν μέσω μεγάλων κρίσεων. Το αποτέλεσμα της κάλπης μας δικαίωσε. Η εικόνα μιας μαύρης Ελλάδος, όπως την παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, πολύ απλά δεν υπάρχει. Οι εκλογές βέβαια αφορούν το μέλλον και όχι το παρελθόν, οι πολίτες εναποθέτουν σε εμάς τις προσδοκίες τους. Το μεγάλο ζητούμενο λοιπόν αυτής της κάλπης είναι πώς θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία και πώς θα έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Το τελευταίο που επιθυμεί ο κάθε Έλληνας πολίτης – και το πιστεύω με μεγάλη σιγουριά αυτό – είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επιτρέψτε μου να τονίσω, ακόμη και μεγαλύτερη από αυτή της περασμένης τετραετίας, ώστε χωρίς κανένα πρόσκομμα να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε μιλήσει, για την χώρα και τον τόπο μας, την Φλώρινά μας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση σημαίνει και αποτελεσματική κυβέρνηση. Δεν αντέχουμε άλλες περιπέτειες.

Διαφέρουμε από τους αντιπάλους μας και αυτό καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι εμείς με απόλυτα διαυγή τρόπο έχουμε εξηγήσει τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τους πόρους, κάθε ευρώ είναι μετρημένο. Οι κύριοι του Σύριζα και του Πασόκ άλλα διατυμπανίζουν τη μία μέρα και άλλα την άλλη. Τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, απομονώνοντας ως μίασμα τον Κατρούγκαλο και τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ουσιαστικά ότι θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αντιμετωπίζει την ήττα όχι με δημοκρατικό τρόπο, αλλά με λογοκρισία, επιβάλλει δηλαδή γενικό σιωπητήριο στα μέλη του. Αντίθετα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προτρέπει και ενθαρρύνει τα στελέχη μας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο, με τη φωνή και την δημόσια παρουσία τους, τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας. Ποια δημοκρατία επαγγέλλονται λοιπόν οι κύριοι της αντιπολίτευσης, όταν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παίρνουν πρώτα έγκριση, για να εμφανιστούν σε ΜΜΕ;

Ο κύριος Ανδρουλάκης από την πλευρά του διαδίδει με τρόπο θορυβώδη, προκλητικό και επιδεικτικό ότι πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας, αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα όμως αυτό για το οποίο μόνον ενδιαφέρεται είναι να αυξήσει τη δική του παντοδυναμία και με κάθε μέσο και τρόπο να διεκδικήσει τον θώκο της αντιπολίτευσης. Δεν τον νοιάζει, αν η χώρα πλεύσει στα αχαρτογράφητα νερά της πολιτικής αστάθειας. Λόγω του αντιπολιτευτικού του οίστρου βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο και την ίδια ώρα ο κ. Δουδωνής και η κα Χρονοπούλου, κορυφαία στελέχη του Πασοκ και υποψήφιοι του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αποκαλύπτουν τρία μέτρα:

1) την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων

2) την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και

3) την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές.

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης

Το βέβαιο είναι πως μόνον οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα μας επιτρέπουν να δημιουργούμε πλεονάσματα, μόνο μια σταθερή κυβέρνηση θα φέρει αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα σε εποχές επιτήρησης και Μνημονίων. Μόνο μια δυνατή κυβέρνηση μπορεί υπεύθυνα και με πειθαρχημένο τρόπο να προχωρήσει στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ώστε στο τέλος του έτους να επιστρέφει στο πολίτες το πλεόνασμα που δημιουργείται. Η αρχή έγινε και δεν πρέπει να μείνουν όλα στη μέση. Μια οριακή πλειοψηφία μπορεί να μας βάλει σε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν στην ακυβερνησία ή σε αναγκαστικούς συμβιβασμούς.

Ο τόπος μας, η Φλώρινά μας έχει πλέον μια ηχηρή φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο και υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ προκειμένου να κερδίσουμε όλον αυτόν τον χαμένο χρόνο, θα αγωνιστώ προκειμένου ο τόπος μας να έχει τη θέση που του αξίζει. Η Φλώρινα αποτελεί τη φυσική πύλη προς δύο χώρες, διακρίνεται για την παρθένα φυσική της ομορφιά, τα σημαντικά πολιτιστικά της στοιχεία. Οι συνθήκες για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού και εν γένει του τουρισμού είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Εξάλλου και η ύπαρξη Βιομηχανικής Περιοχής στα όρια του Δήμου Φλώρινας αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα. Επιπρόσθετα μέσα από την παρουσία των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στηρίζεται η αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής, όμως απαιτείται να ενισχυθούν τα υφιστάμενα τμήματα, αλλά και δημιουργηθούν νέα. Επίσης η περαιτέρω ανάπτυξη της Κτηνοτροφίας και της Γεωργίας αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον του τόπου. Η πόλη μας λοιπόν είναι αναγκαίο να εξέλθει άμεσα από την οδική και σιδηροδρομική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει.

Είναι ο κατάλληλος καιρός η Φλώρινα να βγει από την αφάνεια, να κερδίσει το χαμένο έδαφος, να προχωρήσει μπροστά με τόλμη. Θέλω, λοιπόν, και πάλι να σας διαβεβαιώσω ότι για εμένα η αγάπη και η εμπιστοσύνη των πολιτών της Φλώρινας έχει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή σημασία, μίλησε στην καρδιά μου. Και γι’ αυτό θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων, αγωνιζόμενος για το καλό των πολιτών, για το καλό του τόπου μας.

Έχουμε μια δύσκολη μάχη μπροστά μας και δεν επαναπαυόμαστε. Με την ίδια υπευθυνότητα που επιδείξαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα αγωνιστούμε και στη νέα εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Είναι σίγουρο πως δεν ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση. Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες, οι πολίτες στις 25 Ιουνίου θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, για μια ισχυρή κυβέρνηση, για μια ισχυρή Ελλάδα. Αποφασισμένοι και ενωμένοι προχωρούμε μπροστά. Οι δικές μας επιλογές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας, καθώς αποτελείται τον ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας».