- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ετήσια Άδεια Αναψυχής Εργαζομένων – Υπολογίστε την online με Αpp εφαρμογή

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας, ενημερώνει για την ετήσια άδεια αναψυχής των εργαζομένων και θέτει στη διάθεσή τους τη δυνατότητα μέσω της on line εφαρμογής ή μέσω της App εφαρμογής, να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται

ΧΡΟΝΟΣ  ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ  ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

  1. Η ετήσια άδεια αναψυχής του εργαζόμενου χορηγείται σε συνεννόηση με τον εργοδότη ως προς το χρόνο χορήγησής της και σε κάθε περίπτωση εντός διμήνου από την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον εργαζόμενο.
  2. Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδειά τους μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 61 του Ν. 4808/2021) δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου ημερολογιακού έτους (για την άδεια αναψυχής του 2023 μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024). Σε περίπτωση που παρέλθει και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, η αξίωση για την άδεια μετατρέπεται σε χρηματική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ