- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρόσκληση προς τους φορείς του ιδιωτικού τομέα για διάθεση θέσεων Μαθητείας για τους αποφοίτους του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Η επαγγελματική εκπαίδευση συντελεί στην ομαλή ένταξη των νέων στην ενεργό επαγγελματική ζωή και ως εκ τούτου η σύνδεσή της με το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σημαντική. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση μαθησιακών διαδρομών της Ε.Ε.Κ., στηρίζει τον θεσμό της Μαθητείας.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η προσφορά θέσεων μαθητείας από φορείς του ιδιωτικού τομέα για την περίοδο 2023-2024 έως την Κυριακή 03/09/2023 και ώρα 23:59 (έναρξη τμημάτων τον Οκτώβριο του 2023). Όσοι ιδιωτικοί φορείς επιθυμούν να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό της μαθητείας, που αποτελεί ένα από τα πρωτοποριακά σχήματα μαθητείας ενηλίκων σε όλη την Ευρώπη, καλούνται να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα

https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/

και να ακολουθήσουν τις αναρτημένες οδηγίες για «Διεπαφή Επιχειρήσεων».

 Οι ιδιωτικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να συμβουλεύονται το Ενημερωτικό σημείωμα για εργοδότες περιόδου 2023-2024 για περαιτέρω πληροφορίες.Επίσης μπορούν να ζητήσουν στο email του σχολείου

mail@1epal-florin.flo.sch.gr

να τους αποσταλούν αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία δήλωσης θέσεων και όποια άλλη διευκρίνηση επιθυμούν, από το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας.

Οι ειδικότητες του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας στις οποίες θα λειτουργήσουν τμήματα Μαθητείας το 2023-2024 είναι οι παρακάτω:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας στα τηλέφωνα 2385046137 και 2385045157, κάθε Τετάρτη που το σχολείο είναι ανοιχτό.

 

Η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας
Μακατσώρη Αγγελική