- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Wimbledon 2023 – Να γιατί δε πρέπει να χάσεις το καλύτερο grand slam της χρονιάς!

Το τένις προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς με μεγάλα grand slam στα οποία ζούμε μοναδικές στιγμές, μεγάλες νίκες, ανατροπές, καθώς και την καθιέρωση νέων αστέρων του αθλήματος. Αναμφίβολα ένα από τα grand slam με το μεγαλύτερο πρεστίζ είναι το Wimbledon. Ειδικά το φετινό Wimbledon είναι μια διοργάνωση που δε πρέπει να χάσετε και θα σας αναλύσουμε τους λόγους στη συνέχεια.

Ελληνικό χρώμα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκαρη έχουν ξεκινήσει τους αγώνες και φέτος στο μεγαλύτερο grand slam της χρονιάς. Αν θέλετε να ποντάρετε στην ελληνική μας εκπροσώπηση καλό θα ήταν γνωρίζετε ποιές είναι οι καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες για αθλητικό στοίχημα στην Ελλάδα.

Ο Στέφανος ψάχνει να ανατρέψει το κακό κλίμα και να γυρίσει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις που θα τον φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Πέρσι αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο.

Η Μαρία Σάκκαρη δυστυχώς αποκλείστηκε πρόωρα από την διοργάνωση από την Κότσιουκ με 2-1 σετ, παρόλο που προηγήθηκε στο πρώτο με 6-0 στα γκέιμς.

Μένει να δούμε τι θα κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς τελικά πήρε το ματς με τον Thiem και αναμένουμε να δούμε την αναμέτρηση με τον Andy Murray.

Ποιά είναι τα φαβορί;

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φαίνεται να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της διοργάνωσης. Ο Σέρβος σούπερσταρ έχει κατακτήσει μέσα στο 2023 το Roland Garros και το Αυστραλιανό Όπεν, και ετοιμάζεται για την συνέχεια.

Ο Αλκαράθ ακολουθεί από κοντά και σίγουρα θα τα δώσει όλα για την κατάκτηση του πιο δημοφιλούς γκραντ σλαμ αλλά και για την πρώτη θέση στην κατάταξη ATP.

Ακολουθούν στην λίστα με τα φαβορί, οι πάντα επικίνδυνοι Ντανίλ Μεντβέντεφ, Κάσπερ Ρουντ και ο δικός μας, Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θέλει να κερδίσει το στοίχημα και να επανέλθει στην συζήτηση για το Νο1 της κατάταξης.

Στις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η Σβίατεκ προελαύνει και δείχνει ότι δεν αστειεύεται με την υπόθεση της κατάκτησης του Wimbledon. Επίδειξη ισχύος ήταν η εμφατική νίκη της επί της Σάρα Σορίμπες Τόρμο με μόλις 2 χαμένα γκέιμς.

Το Wimbledon είναι η ιστορία του τένις

Το Wimbledon μετρά πάνω από 140 χρόνια ιστορίας και οι νικητές αυτού του Grand Slam έχουν γράψει τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των νικητών. Ονόματα όπως ο Ρότζερ Φέντερερ με 8 κατακτήσεις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Πιτ Σάμπρας με 7 κατακτήσεις ο καθένας, δείχνει το πόση μεγάλη σημασία έχει το Wimbledon για τον κάθε τενίστα που νοιάζεται για την υστεροφημία του.

Αν σας αρέσει το τένις ή γενικά τα αθλήματα υψηλών εντάσεων και εντυπωσιακού θεάματος, τότε το Wimbledon 2023 θα είναι το γεγονός της χρονιάς.