- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η λίμνη «φάντασμα» της Φλώρινας (εφήμερη Καρστική λίμνη Βάρμπας) Documentary-Vlog

Το Florina Discovery Channel σας πάει ένα οδοιπορικό στην περιοχή «Βάρμπα» του όρους Τρικλάριο στις Πρέσπες, ώστε να ανακαλύψετε μαζί του τη μικρή λίμνη «φάντασμα» της Φλώρινας, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων.

Πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο της σειράς μίνι ντοκιμαντέρ του καναλιού, με τίτλο «Γνωρίζω τον τόπο μου». Η σειρά έχει τη μορφή vlog, τραβηγμένη χωρίς εξειδικευμένα επαγγελματικά μέσα, με μια κάμερα στο χέρι (και ένα drone), ώστε να αποτυπώσει πιο «φυσικά» τις περιηγήσεις σε όμορφα και ιδιαίτερα μέρη του τόπου μας, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες γι’ αυτά. Ακολουθήστε μας στο οδοιπορικό και ταξιδέψτε στην αγκαλιά της φύσης, βγαίνοντας για λίγα λεπτά, από τους ρυθμούς της καθημερινότητας στην πόλη.

Σειρά mini Documentary-Vlog: «Γνωρίζω τον τόπο μου»

Επεισόδιο 1: Η λίμνη «φάντασμα» της Φλώρινας (εφήμερη Καρστική λίμνη Βάρμπας)

Περίληψη: Ακολουθήσαμε τον Γιάννη Δαϊκόπουλο και την παρέα του, σε μια περιήγηση στην περιοχή «Βάρμπα» της Πρέσπας, κάπου στα μέσα Ιουνίου. Μπήκαμε στο «Βασίλειο των Κανθαρέλων», ένα πανέμορφο δάσος βγαλμένο από παραμύθι. Μαζέψαμε μανιτάρια και τσάι του βουνού, για να φτάσουμε σε υψόμετρο 1.400 μέτρων  στο όρος Τρικλάριο, για να βρούμε την μικρή εφήμερη λίμνη της Βάρμπας. Είναι η λίμνη «φάντασμα» της περιοχής, η οποία μπορεί να αποκτήσει μελλοντικά και μύθους γύρω απ’ την ύπαρξή της. Πρόκειται για ένα καρστικό γεωλογικό φαινόμενο, όπου η λιμνούλα εμφανίζεται μόνο για λίγες μέρες μέσα στο χρόνο και μετά εξαφανίζεται και πάλι. Στη βόλτα μας, βρήκαμε και δεκάδες πανέμορφα φυτά, που υπάρχουν άφθονα στην περιοχή και τα καταγράψαμε.  Στο τέλος, μας έπιασε η μπόρα και επιστρέψαμε στη Φλώρινα, μαγεμένοι από το υπέροχο τοπίο και όσα αυτό περικλείει.

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους/VLOG: «Η λίμνη «φάντασμα» της Φλώρινας»

Διάρκεια: 26’ λεπτά

Σκηνοθεσία: Ηλίας Ιωαννίδης

Κινηματογράφηση/Μοντάζ: Ηλίας Ιωαννίδης

Πληροφορίες-Περιήγηση: Γιάννης Δαϊκόπουλος

Φωτογραφίες: Γιάννης Δαϊκόπουλος

Κείμενα/Αφήγηση: Ηλίας Ιωαννίδης

Παραγωγή: Florina Discovery (You Tube Channel) © 2023