- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Παναγιώτης Τσακμάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φλώρινας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Φλώρινα, τόπος ζωής μας» του Βασίλη Γιαννάκη θα είναι ο Παναγιώτης Τσακμάκης.

Ο Παναγιώτης Τσακμάκης γεννήθηκε το 1972 στην Φλώρινα και μεγάλωσε στην Σιταριά Φλώρινας. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Μπάλου έχουν ένα γιό, τον μικρό Χρήστο.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης και του marketing σε μεγάλες εταιρείες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό επί διετίας με τον βαθμό του έφεδρου αξιωματικού.

Σήμερα είναι εν ενεργεία αστυνομικός και από το 2000 υπηρετεί στη Δ.Α. Φλώρινας.

Έχει έντονη συνδικαλιστική δράση και έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος και οργανωτικός γραμματέας για δύο θητείες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, καθώς, επίσης, και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Φλώρινας και υπηρέτησε τον Δήμο από θέσεις ευθύνης. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, καθώς, επίσης, και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού. Από το 2019 έως και το 2022 ήταν Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας. Από τις αρχές του 2023 έως και σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (πρασίνου, καταστημάτων). Τέλος, έχει διατελέσει μέλος σε πολλές επιτροπές του Δήμου Φλώρινας, όπως μεταξύ άλλων στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.