- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά μαθήματα με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων πάνω σε σύγχρονες τεχνολογίες βιώσιμης ανάπτυξης και πράσινης ενέργειας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος συνεργασίας G.EM.S (Τόνωση της Πράσινης Απασχόλησης –  Διασυνοριακή Εκπαιδευτική και Τεχνολογική Καινοτομία), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)  ανακοινώνουν την έναρξη ενός κύκλου δωρεάν εκπαιδευτικών μαθημάτων με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων πάνω σε σύγχρονες τεχνολογίες της βιώσιμης ανάπτυξης και πράσινης ενέργειας.

Στόχος των μαθημάτων είναι να προσφέρουν σε εκατό εκπαιδευόμενους εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για τις σύγχρονες τεχνολογίες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και πράσινου μέλλοντος.

Με το πέρας των μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης και Δωρεάν Πιστοποίηση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν Αίτηση Συμμετοχής προκειμένου να συμμετάσχουν δωρεάν σε μία από τις 4 ενότητες διάρκειας 120 ωρών έκαστος, που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη, Φλώρινα) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Πτολεμαΐδα), με φυσική παρουσία ή και διαδικτυακά.

Η διδασκαλία μπορεί να γίνεται με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη εκπαίδευση ή υβριδικά με ευέλικτες μορφές μάθησης, χρησιμοποιώντας συνδυαστικά τη δια ζώσης εκπαίδευση και τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία (1) από τις τέσσερις (4) παρακάτω θεματικές ενότητες.

Ενότητα 1. Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ενότητα 2. Πράσινη κινητικότητα και μεταφορές

Ενότητα 3. Έξυπνα κτίρια

Ενότητα 4. Κυκλική οικονομία

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές ενότητες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://gemsproject.eu/lessons

Πρόσθετες πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του έργου και να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης.

Κάντε την αίτηση σας σήμερα στην σελίδα https://gemsproject.eu/registration/

Το έργο Stimulating Green Employment: Across Border Educational and Technological Innovation Hot – Spots / G.EM.S χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC και τα εθνικά ταμεία των συνεργαζόμενων κρατών.