- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Βασίλης Τσέπας: Κοινός συκοφάντης και επαγγελματίας ψεύτης ο απερχόμενος Δήμαρχος Παναγιώτης Πασχαλίδης

Κρίμα που ο απερχόμενος Δήμαρχος Πρεσπών με το ανύπαρκτο έργο δεν λέει να βάλει μυαλό. Έχει εξελιχθεί σε έναν κοινό συκοφάντη και επαγγελματία ψεύτη. Ο κατήφορος που έχει πάρει μόνο στα νερά της λίμνης μπορεί να σταματήσει.

Δυστυχώς επανέρχεται σε αιτιάσεις που έχουν απαντηθεί πειστικά και με επιχειρήματα.

Εάν όπως λέει είχαν γίνει στη δική μου θητεία αναθέσεις και μάλιστα παράνομες γιατί χρέωσε τον Δήμο μας με το ποσό των 116.045,79 ευρώ και δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη;

Όταν το 2011 εκλέχτηκα Δήμαρχος Πρεσπών οι οφειλές του Δήμου ήταν περίπου 1.500.000 ευρώ, διπλάσιες απ’ αυτές που άφησε η δική μου θητεία, απλήρωτοι εργολάβοι, μελετητές, Δημότες , πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των 13 οικισμών του Δήμου . Μήπως αυτό λέει κάτι στον «νοικοκύρη» Δήμαρχο Πρεσπών; Και συνεχίζω με τον «νοικοκύρη» Δήμαρχο Πρεσπών.

Στον προϋπολογισμό του 2021 εγγράφονται ληξιπρόθεσμες οφειλές τιμολογημένες, ποσού σχεδόν 477.000 ΕΥΡΩ, από τις οποίες 255.000 είναι οφειλές στην ΔΙΑΔΥΜΑ των ετών 2018,2019,2020.

Το 2021 υπάρχουν τιμολογημένες οφειλές σε μελετητές συνολικού ποσού 134.000 ευρώ , όλες στο όριο της απευθείας ανάθεσης. Παρά τις μεγαλοστομίες του κ. Πασχαλίδη οι απευθείας αναθέσεις στη θητεία του είναι σχεδόν ο κανόνας στις δαπάνες του Δήμου. Ως συναλλασσόμενοι παρελαύνουν συγγενείς, κουμπάροι, φίλοι και γνωστοί κυρίως δικοί του, αλλά και Δημοτικών του Συμβούλων.

 Στις 4.2.2021 αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ τροποποίηση της Απόφασης 39/19 της προηγούμενης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ η οποία δεν ασκούσε πλέον καθήκοντα από 31.12.2019, με την οποία τροποποίηση δαπάνες μελετών ύδρευσης του προγράμματος ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ, κατατμήθηκαν κάτω από τα όρια του διαγωνισμού για την απευθείας ανάθεσή τους. Κι αυτό αποτελεί την επιτομή των αναθέσεων και της παράβασης καθήκοντος του Δημάρχου.

Ξέρουμε ότι πολλοί έχετε χάσει τον ύπνο σας. Όμως σε εσάς ταιριάζει το ρητό «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».

Το πόσο επικίνδυνη είναι η αφέλεια του κ. Πασχαλίδη φαίνεται από αυτά που μας λέει για το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Λευκώνα. Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει έναν ασθενή μετά το πρωινό ωράριο. Γράφει ο κ. Πασχαλίδης «Τι μας λέει λοιπόν ο κ. Τσέπας; Ότι έχουμε ασθενοφόρο μόνο το πρωί. Το οποίο είναι ψέμα και το ξέρει από πρώτο χέρι γιατί ναι μεν έχουμε μία κενή οργανική θέση πληρώματος ασθενοφόρου, όμως τα επείγοντα περιστατικά καλύπτονται από τον οδηγό που προθύμως εκτελεί, όταν παραστεί ανάγκη επείγουσας διακομιδής, δρομολόγια εκτός ωραρίου», αυτά μας λέει ο ανεκδιήγητος, που παίζει τη ζωή μας στα ζάρια μετά το πρωινό ωράριο. Μα δεν ντρέπεστε λίγο; Αντί να προστατέψετε και τον οδηγό του ασθενοφόρου του δημιουργήσατε συνθήκες εργασίας γαλέρας, εκμεταλλευόμενοι το φιλότιμο και την καλοσύνη του. Ειλικρινά αυτή η ενημερωτική τραμπάλα μόνο με ψυχιατρικούς όρους μπορεί να ερμηνευτεί. Λέει ότι λέμε ψέματα και ταυτόχρονα διαψεύδει τον εαυτό του λέγοντας πως έχουμε ένα ασθενοφόρο και έναν οδηγό και μόνο το πρωινό ωράριο. Για τις υπόλοιπες 16 ώρες του 24ώρου «τα περιστατικά καλύπτονται από τον οδηγό (εννοεί του πρωινού ωραρίου) που προθύμως εκτελεί…». Ο αθεόφοβος, που αντί να βγει και να ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους της Πρέσπας, μας λέει πως όλα είναι καλά. Και εάν κε Πασχαλίδη ο «προθύμως εκτελών» οδηγός βρίσκεται στον κάμπο στα φασόλια ή στα γίδια στο βουνό, αν πήγε για δουλειές του στη Φλώρινα ή την Καστοριά και υπάρχει καρδιακό επεισόδιο; Πως θα αντιμετωπιστεί; Μήπως με το ελικόπτερο του ελικοδρομίου σας; Θέλετε να φρεσκάρω την μνήμη σας θυμίζοντας σας περιστατικά; Μπορείτε να βάλετε στην άκρη τον εγωισμό σας και να αντιληφθείτε πόσο επικίνδυνα παίζετε με την ζωή μας; Γιατί από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε άδικα θύματα. Και αν συμβεί; Τι θα μας πείτε ότι φταίει ο Υπουργός Υγείας; Λίγη τσίπα κε Πασχαλίδη δεν βλάπτει. Είστε πολύ λίγος για να είστε Δήμαρχος στην Πρέσπα και στους Πρεσπιώτες. Εδώ δεν είστε ικανοί να φέρετε προσωπικό και να στελεχώσετε το ΠΠΙ Λευκώνα και θα μας κάνετε ελικοδρόμιο; Προσγειωθείτε, θα σας κάνει καλό και στην υποψηφιότητα σας για περιφερειακός σύμβουλος.

 Ειλικρινά εμείς σηκώνουμε τα χέρια στην τόση απαξίωση. Εκτός και αν υπάρχει αρρωστημένος παραλογισμός οπότε πρέπει να αναλάβει η ψυχιατρική επιστήμη.

Ξέρουμε ότι έχετε πανικοβληθεί και περνάτε δύσκολα γιατί τα κουκιά δεν σας βγαίνουν. Όσο για εμάς,

Ναι, θα καταργήσουμε άμεσα το πάρτι των αναθέσεων που στήσατε και θα φέρουμε την δικαιοσύνη και διαφάνεια στο Δήμο Πρεσπών.

Ναι, με σχέδιο και τεκμηρίωση θα διεκδικήσουμε και από την περιφερειακή και από την κεντρική εξουσία αυτά που χρειάζονται η Πρέσπα και οι Πρεσπιώτες και τα στερηθήκαμε μέχρι σήμερα εξ αιτίας σας. Θα μας βρουν απέναντι τους . Η Πρέσπα με εμάς θα αποκτήσει φωνή και δεν θα είναι άλαλη όπως στη δική σας θητεία. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Οι δουλικές συμπεριφορές στις 8 Οκτωβρίου 2023 τελειώνουν.

Ναι, προκαλούμε κάθε υποψήφιο Δήμαρχο Πρεσπών αλλά και τον κ. Πασχαλίδη σε δημόσια συζήτηση εφ όλης της ύλης, είτε σε λαϊκή συνέλευση των Πρεσπιωτών είτε σε όποιο μέσον επικοινωνίας προτιμούν. Είμαστε στη διάθεση τους όποτε θέλουν και όπως θέλουν. Θα τολμήσουν;

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Βασίλης Τσέπας

Υποψήφιος Δήμαρχος Πρεσπών

Με τον συνδυασμό

«Με Λογισμό και Όραμα»