- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Call για να παρακολουθήσετε την ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας– ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας σας καλούν να παρακολουθήσετε την ετήσια ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλά φον ντερ Λάιεν, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είτε δια ζώσης στην Έδρα μας (7ης Νοεμβρίου 9) είτε να συντονιστείτε online στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο Facebook, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:00.

Κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, ο/η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφωνεί την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης (SOTEU) ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ομιλία αυτή προβαίνει σε αποτίμηση των επιτευγμάτων του προηγούμενου έτους, αναφέρεται στις κοινές προκλήσεις και παρουσιάζει τις προτεραιότητες για το επόμενο έτος, για την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2023, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. φον ντερ Λάιεν θα σκιαγραφήσει τις κυριότερες προτεραιότητες και τις εμβληματικές πρωτοβουλίες για το επόμενο έτος, με βάση τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Η ομιλία αυτή θα είναι η τελευταία στο πλαίσιο της τρέχουσας νομοθετικής εντολής, πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024. Η πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει την ομιλία της στις 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι Ευρωπαίοι αντιμετώπισαν μια ενεργειακή κρίση, υποδέχθηκαν στα σπίτια τους εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες, στον μεγαλύτερο εκτοπισμό ανθρώπων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και τόνωσαν την οικονομία με πρωτοφανείς ευρωπαϊκές επενδύσεις.

Η ΕΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ξανά, στη διάρκεια ενός ακόμη έτους πρωτοφανών προκλήσεων:

Μια επισκόπηση των επιτευγμάτων, όπου παρουσιάζονται συνοπτικά οι κυριότερες δράσεις που ανέλαβε η Επιτροπή κατά το προηγούμενο έτος για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δημοσιευθεί πριν από την ομιλία της προέδρου.

Συντονιστείτε και χρησιμοποιήστε το hashtag #SOTEU!

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για να παρακολουθήσετε μαζί μας την ομιλία της προέδρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://shorturl.at/aePY0.

Σας περιμένουμε όλες και όλους στο ραντεβού μας για το μέλλον της ΕΕ!