- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Αναστασία Δόλιου – Τασομήνη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φλώρινας με τον συνδυασμό «Φλώρινα, τόπος ζωής μας»

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φλώρινας με τον συνδυασμό «Φλώρινα, τόπος ζωής μας» του Βασίλη Γιαννάκη είναι η Αναστασία Δόλιου – Τασομήνη.

Η Αναστασία Δόλιου – Τασομήνη γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1988. Κατάγεται από τη Μελίτη, είναι παντρεμένη με τον Νίκο Τασομήνη (συμβασιούχο δημοσίου), με τον οποίο έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, την Ελισάβετ και τον Χρήστο, και ζουν στους Λόφους.

Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο «Ενεργειακές Επενδύσεις & Περιβάλλον» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι συμβασιούχος υπάλληλος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποσπασμένη στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος των Μόνιμων Επιτροπών «Ενεργειακών Εξελίξεων», «Ανάπτυξης & Μεταβατικού Σχεδιασμού» και «Νέων Μηχανικών & Επαγγελματικών θεμάτων» του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι, επίσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βεύης.

Είναι κάτοχος υποτροφίας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ενεργειακές Επενδύσεις & Περιβάλλον» και έχει διακριθεί με το βραβείο Κων/νου Κατσέα για την συγγραφή καλύτερης μελέτης «επί πλουτοπαραγωγικών θεμάτων της Μακεδονίας» και με το βραβείο «Η μεγάλη στιγμή για τη παιδεία» της Eurobank EFG.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης, ανανεώσιμων και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων και διαχείρισης αποβλήτων και παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις με τη συμμετοχή της σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.