- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Επιστολή προς τα μέλη της και τους Εμπορικούς Συλλόγους απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και εμπορευμάτων στοκ των καταστημάτων, για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η επιστολή, την οποία μας απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας, έχει ως εξής:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θέλοντας να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας και να συμβάλλουμε και εμείς ως Ομοσπονδία, στους δοκιμαζόμενους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας, θα συγκεντρώσουμε στα γραφεία της ΟΕΣΔΚΜΑΚ, πέρα από τα είδη πρώτης ανάγκης και εμπορεύματα στοκ των καταστημάτων μας.

Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι τα εξής: Νερό και Ξηρά τροφή (για άμεση κατανάλωση) καθώς και Εσώρουχα (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και φανελάκια), Κάλτσες, Σαγιονάρες, Παντόφλες, Παπούτσια, Γαλότσες και Σεντόνια.

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι για προσφερόμενα εμπορεύματα, σε περιοχές που έχει ενεργοποιηθεί ο Μηχανισμός Κρατικής Αρωγής, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ, όπως αυτή προβλέπεται στην Aριθμ. A.1022/7.2.2022 (ΦΕΚ Β´ 550/9.2.2022) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Για διαδικασία αποστολής των εμπορευμάτων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από την Ομοσπονδία, που θα αναφέρει τον τρόπο που θα αποσταλούν. Θα υπάρξει δηλαδή κάποιο πρωτόκολλο παράδοσης / παραλαβής των αγαθών, το οποίο και θα αποτελεί αποδεικτικό πραγματοποίησης της δωρεάν διάθεσης των αγαθών.

Παρακαλούμε θερμά, για την άμεση ενημέρωση της Ομοσπονδίας, για τον τρόπο που πρόκειται να κινηθείτε

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ελμαλόγλου Νεκτάριος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημάδης Κωνσταντίνος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΚ ΓΙΑ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ