- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Ήφαιστος Φλώρινας ένα σκαλοπάτι πριν την Α1!

Είναι πλέον γεγονός ο προβιβασμός του Ήφαιστου Φλώρινας στην κατηγορία Pre League Volley ανδρών, καθώς χθες 6 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για την κάλυψη της κενής θέσης λόγω αδυναμίας συμμετοχής της ομάδας της Σκύδρας.

Η εξαιρετική πορεία της ομάδας της Φλώρινας στην Α2 και η συνολικά αψεγάδιαστη εικόνα του συλλόγου, σε συνδυασμό με το γεμάτο φιλάθλους ΔΑΚ Φλώρινας, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση της Ομοσπονδίας, η οποία επέλεξε την ομάδα της Φλώρινας για να καλύψει την κενή θέση.

Ο Ήφαιστος πλέον θα συμμετέχει σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με ισχυρές και ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης,  ο Πανιώνιος, ο Άρης Θεσσαλονίκης, ο ΟΦΗ, ο Κέρκης Σάμου και άλλες.

Τονίζεται μάλιστα ότι η απόφαση αύξησης των ομάδων της Volley League (A1 Εθνική κατηγορία) από δέκα (10) σε δώδεκα (12) για την επόμενη αγωνιστική σεζόν 2024-2025 επιφέρει αυξημένο συναγωνισμό στο Πρωτάθλημα της PreLeague, καθώς, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δίνει τη δυνατότητα σε τρεις (3) να κερδίσουν την άνοδο στην επαγγελματική κατηγορία (Volleyleague).

Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερη ανυπομονησία την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Ηφαίστου, που παραδοσιακά λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο, προκειμένου να μάθουμε τις νέες μεταγραφές, αλλά και τους νέους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος της Φλώρινας σε αυτή τη δύσκολη πανελλήνια κατηγορία.

Γιώργος Περιβολάρης