- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Βασίλειος Χατζητιμοθέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φλώρινας με τον συνδυασμό «Φλώρινα, τόπος ζωής μας»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Φλώρινα, τόπος ζωής μας» του Βασίλη Γιαννάκη θα είναι ο Βασίλειος Χατζητιμοθέου.

Ο Βασίλειος Χατζητιμοθέου γεννήθηκε στην Φλώρινα το έτος 1985. Πατέρας του είναι ο Κωνσταντίνος Χατζητιμοθέου, ιατρός καρδιολόγος και μητέρα του η Πούλια Φραγκοπανάγου, φαρμακοποιός. Είναι παντρεμένος με την Φλώρα Κωνσταντίνου, εκπαιδευτικό, και έχουν δύο γιους τον Κωνσταντίνο και τον Μάριο.

Αφού αποφοίτησε από το 2ο ενιαίο Λύκειο Φλώρινας, το έτος 2003 εισήχθη στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2008. Εν συνεχεία υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και ενεγράφη ως ασκούμενος δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας. Κατόπιν της επιτυχίας του στις εξετάσεις άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ξεκίνησε το έτος 2010 εγγεγραμμένος πλέον ως δικηγόρος να ασκεί μάχιμη δικηγορία διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Φλώρινας.

Το 2019 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό μας «Φλώρινα, τόπος ζωής μας» και Δήμαρχο τον Βασίλη Γιαννάκη. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΦΛΩ Α.Ε. από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2021 με κύριο έργο την ανάληψη, εκπόνηση και παράδοση μελετών, όπως και την περιστολή των δαπανών της εταιρίας.

Από τον Ιανουάριο του 2021 έως και σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας, με χαρακτηριστικά έργα, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση της καταγραφής και των δηλώσεων των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Φλώρινας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, αλλά και την καταγραφή των Νεοκλασικών και Διατηρητέων Κτιρίων του Ιστορικού Κέντρου της Φλώρινας, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα του Υπουργείου για την διάσωσή τους. Κατά την διάρκεια της θητείας του και σε συνέχεια του προκατόχου του, επετεύχθη η σχεδόν πλήρης απομείωση των υποχρεώσεων του Δήμου προς τους προμηθευτές, αλλά και η περιστολή των δαπανών του Δήμου Φλώρινας.