- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ομάδα πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της Ομάδας Πρόληψης και Πρώιμης Παρέμβασης ΖΩ…γραφίζω στην πόλη της Φλώρινας.

Η ομάδας πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης  αποτελείται από εξειδικευμένους  θεραπευτές και εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με παιδιά και ενήλικες. Υπεύθυνες της ομάδας είναι η ψυχολόγος Μαρία Παπακυριακού και η Λογοθεραπεύτρια Γιαννουτάκη Ιωάννα.

Σκοπός της ομάδας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίησή  και η συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της επικοινωνίας, τη γλωσσική ανάπτυξη, τα αναπτυξιακά ορόσημα και την ψυχική υγειά των παιδιών.

Το όραμά μας «γεννήθηκε» από την λέξη «Πρόληψη» (προ+λαμβάνω), που σημαίνει την προσπάθεια που κάνει/-ουν κάποιος/-οι για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν ένα πρόβλημα ή μια δύσκολη κατάσταση, με σκοπό να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισής τους. Πρόκειται, δηλαδή, για μια εκ των προτέρων προσπάθεια να αποτραπούν οι πιθανότητες εμφάνισης ανεπιθύμητων καταστάσεων. Εκείνο που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε ότι η Πρόληψη είναι μια διαδικασία που μαθαίνεται/διδάσκεται και σταδιακά γίνεται βίωμα στην πορεία της ζωής τόσο του ατόμου όσο και των κοινωνιών.

Μέσα από τις ενημερωτικές δράσεις οι γονείς, οι φροντιστές και οι ειδικοί θα ενημερωθούν με επιστημονικά δεδομένα και θα γνωρίσουν επικοινωνιακές τεχνικές, για να βελτιώσουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή της κοινωνίας. Επίσης θα είναι σε θέση να χειρίζονται την ανάπτυξη της δυναμικής της ομάδας, την αντιμετώπιση των συγκρούσεων και την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.

Η ομάδα πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης απευθύνεται σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών, αθλητικούς, σε ΚΔΑΠ, φροντιστήρια και σε όσους έρχονται σε επαφή με παιδιά. Οι ενημερωτικές δράσεις είναι αυτοτελείς, με συγκεκριμένη θεματολογία, που έχει ως γνώμονα τη δυναμική της κάθε ομάδας, και παρέχονται Δωρεάν.

Ζητήσετε μας να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις μας.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

6932505983, 2385044814

6973232024, 2385029122

email: zwgrafizwmi@gmail.com