- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στην πόλη της Φλώρινας για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Σύμφωνα με το Π.Δ.304/2001 το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση του Ν. 2645/1998, καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Η εν λόγω επέτειος έχει σκοπό να τονίσει και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Στην Π.Ε. Φλώρινας οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης  θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 148396/12.09.2023 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών, για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, έχει οριστεί:

  1. Γενικός Σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα (8:00 π.μ.) μέχρι και τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου 2023.
  2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Τραπεζών και Καταστημάτων Κοινής Ωφελείας από τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2023.

Στην πόλη της Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας “Ο Άγιος Μηνάς”:

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023