- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φλώρινας ο Νικόλαος Κωνσταντινίδης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Φλώρινα, τόπος ζωής μας» του Βασίλη Γιαννάκη θα είναι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Ο Νικόλαος Κωνσταντινίδης, με καταγωγή από το Πέρασμα, ζει και δραστηριοποιείται στην πόλη της Φλώρινας, διατηρώντας ιδιωτικό αρχιτεκτονικό – τεχνικό γραφείο.

Είναι γιος του Γιάννη Κωνσταντινίδη και της Θωμαΐδος (Μιμής) Καπουλίτσα Κωνσταντινίδου, παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Σιώμου, ιδιωτική υπάλληλο και πατέρας δύο παιδιών, της Θωμαΐδας και του Γιάννη.

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Τομέα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων και Κτηρίων, ενώ το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει μελέτες στον Τομέα της Αποκατάστασης και Επανάχρησης Ιστορικών Κτηρίων και Αρχιτεκτονικών Συνόλων και έρευνες στα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Μνημεία της περιοχής των Πρεσπών.

Από το 2019 έως το 2023, που οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας τον τίμησαν με τη ψήφο τους και τον κατέταξαν στην 1η θέση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού, διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα τεχνικού χαρακτήρα και ειδικά σε θέματα οδοποιίας, κτηριακών και περιβάλλοντος, ενώ με την παραπάνω ιδιότητα συμμετείχε σε ποικίλες ομάδες εργασίας.

Είναι κάτοχος του Certificate of Proficiency in English, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ένας εκ των υπευθύνων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε πολυάριθμες δράσεις ανθρωπιστικού, περιβαλλοντικού και φιλοζωικού χαρακτήρα.