- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έργα και ημέρες Δημάρχων και υποψηφίων εκλογές 2023

Αυτές τις μέρες διαβάσαμε αρκετές εκθέσεις ιδεών υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων, ωραία λόγια πατενταρισμένα, βλέπουμε τα διαφημιστικά των υποψηφίων σκουπίδια παντού, είδαμε κι έναν ενθουσιασμό από τους περισσότερους υποψήφιους για να υπηρετήσουν το καλό του δήμου, υποψήφιους που δεν τους είδαμε σε κανέναν αγώνα των λίγων συνδημοτών μας για φτηνή θέρμανση, για αποκατάσταση ζημιών των αγροτών, σε διαδηλώσεις κατά της απολιγνιτοποίησης και της ανεργίας, προφανώς ήρθε η Θεία Επιφοίτηση!

Στα δέκα χρόνια της θητείας μου στα δημοτικά συμβούλια με τις εναλλαγές δημάρχων με πολιτικές καταβολές από τη ΝΔ είδα και είδατε, παρατήρησα και παρατηρήσατε:

  1. Τον Δήμο Φλώρινας να φθίνει σε πληθυσμό και τη νεολαία να ξενιτεύεται για να ζήσει σε καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, αλλά τους εκάστοτε δημάρχους να μην τους απασχολεί ή να μην κάνουν τίποτα πέρα από διαχείριση της μιζέριας του τόπου.
  1. Την πόλη της Φλώρινας να καταρρέει μαζί με τον πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό της πλούτο, αλλά τους δημάρχους που ανέβηκαν και κατέβηκαν στο θώκο να περιορίζονται στις μελέτες συντήρησης προσόψεων των διατηρητέων ή να τυλίγουν με λαμαρίνες τα ετοιμόρροπα διατηρητέα κτίρια. Οι μελέτες παρέμειναν μελέτες και η πόλη έχει χάσει ήδη τον πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της.
  1. Το ζήτημα της θέρμανσης να «επιλύεται» από την εκάστοτε νεοδημοκρατική δημοτική αρχή τη μια με τηλεθέρμανση που δεν ολοκληρώθηκε, την άλλη με φυσικό αέριο που ήταν και επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ το οποίο ακόμα έρχεται. Είδαμε ότι κανείς τους δεν καταδίκασε την κυβερνητική επιλογή της αισχροκέρδειας στο πετρέλαιο θέρμανσης, στην ενέργεια γενικά, κανένας δήμαρχος ή υποψήφιος δεν αξίωσε (από την κυβέρνηση / μέσω της ΚΕΔΕ) να καταργηθεί για την περιοχή μας ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Καυσίμων αλλά ζήσαμε παγερούς χειμώνες (ευτυχώς όχι δριμείς), την ενέργεια για την θέρμανση στα ύψη και τα σπίτια παγωμένα, μιζέρια. Αυτό θα ζήσουμε και αυτόν τον χειμώνα, όποιος από τους αντιπάλους του λαού εκλεγεί.
  1. Τα τελευταία χρόνια η πόλη και τα χωριά έχουν και δεν έχουν νερό. Υπάρχουν χωριά που ακόμα και σήμερα έχουν κακή ποιότητα νερού και χαμηλή πίεση. Όταν βρέχει δυνατά το διυλιστήριο σταματάει την λειτουργία του, όταν έχει ανομβρία απλά «κόβεται» το νερό … ακόμα και μέσα στην καραντίνα. Η λύση που επέλεξαν οι εκάστοτε δεξιοί αλλά κατά τα λοιπά «ανεξάρτητοι» δήμαρχοι ήταν αυτή, της κατασκευής ακόμα ενός διυλιστηρίου στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς… πόσα χρόνια το ακούμε; Ναι κοντά στα δέκα (10) χρόνια, αλλά το έργο ακόμα δεν ξεκίνησε να υλοποιείται, και βέβαια δεν θα δώσει λύση στην ύδρευση της πόλης γιατί όταν βρέχει δυνατά στην Φλώρινα, βρέχει δυνατά και στο Φράγμα Τριανταφυλλιάς, δηλαδή και πάλι ακόμα και εάν έχουμε δύο διυλιστήρια αυτά θα βρωμίζουν με φερτές ύλες, ταυτόχρονα και έτσι πάλι θα «κλείνουν» την κάνουλα. Την ΔΕΥΑΦ την αντιμετωπίζουν σαν φορέα διαχείρισης, χωρίς κανέναν εκσυγχρονισμό στις υποδομές της, πέραν των μετρητών, κανένας όμως δεν διαμαρτυρήθηκε για την ύπαρξη ΦΠΑ στο 24%, ούτε καν αξίωσαν έστω την μείωσή του, ούτε Γίαννης, Ούτε Γιαννάκης, ούτε Φιλιππίδης … ίσως κιόλας να βρίσκουν χαμηλό τον ΦΠΑ στο ΝΕΡΟ, ίσως θεωρούν ότι είναι είδος πολυτέλειας, ωστόσο ούτε κουβέντα για τα προβλήματα της ΔΕΥΑΦ, για την επιβολή ΦΠΑ, για την ποιότητα του νερού στα χωριά του Δήμου.
  1. Τα δημοτικά τέλη τα είδαμε να ανέρχονται σταδιακά, οι παρακρατήσεις της ΔΕΗ υπέρ Δήμων σταθερά ψηλά και οι τσέπες μας να αδειάζουν με χίλιους τρόπους. Όμως κανένας δήμαρχος ή υποψήφιος δήμαρχος ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ για τα ύψη των τελών και φόρων, κανείς δεν καταδίκασε την πανομοιότυπη, αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων (συριζα, νδ, πασοκ) για την φορομπηχτική πολιτική ακόμα και μέσω των Δήμων και την αυξανόμενη φτώχεια, ιδιαίτερα ημών των ορεσίβιων με τους έξι μήνες χειμώνα και συνεπώς με την πολλαπλάσια σε χρόνο και χρήμα φορολόγησή μας πχ μέσω του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων. Στην οικονομική αφαίμαξη υπάρχει και η επιπρόσθετη επιβάρυνση των νέων οικογενειών του Δήμου με επιβολή τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, από 15.5.2017 επί δημαρχίας Βοσκόπουλου, παρατηρούμε την διατήρηση της άδικης αυτής απόφασης και επιβάρυνσης από τον νυν Δήμαρχο και την αφωνία του μέχρι χτες συνεργάτη του δεύτερου και υποψηφίου σήμερα Φιλιππίδη.
  1. Τα τεχνικά προγράμματα των δημοτικών αρχών αποτυπώνουν το όραμα και τον σχεδιασμό του εκάστοτε Δημάρχου, ωστόσο όλα, μα όλα τα τεχνικά προγράμματα εμπεριείχαν στο 60 με 80% παλαιότερα συνεχιζόμενα έργα, χρόνια και χρόνια τα ίδια έργα. Εκείνη η «Ανάπλαση του ποταμού Σακουλέβα» έχει γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας, η ανάπλαση καλά κρατεί και η κατάσταση των παρόχθιων γειτονιών παραμένει η ίδια, επίσης, ό,τι αναπλάστηκε άρχισε ήδη να χαλάει, ένα απλό παράδειγμα η παρόχθια πεζοδρόμηση γεμάτη λακκούβες και κενά έτοιμη να γίνει το Αφρικανικό τμήμα της διαδρομής «Παρίσι – Ντακάρ». Η πλειοψηφία των έργων αυτών αποτελεί τυπική υποχρέωση του δήμου για συντήρηση ηλεκτροφωτισμού, επέκταση δημοτικού φωτισμού, έργα οδοποιίας και συντήρησης – αποκατάστασης των δρόμων μέσα στα όρια του δήμου, έργα για μερεμέτια στα σχολικά κτίρια, αποκατάσταση στεγών, Διαχειριστικές μελέτες Δημοτικών Δασών. Είναι έργα που δεν μπορεί παρά να γίνουν και αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση του δήμου και κάθε δήμου.
  1. Είδαμε την σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ ΑΕ Ειδικού σκοπού παράλληλα με την ΑΝΦΛΩ (όπου ήταν Διευθύνων Σύμβουλος ο «φέρελπις» Κ Φιλιππίδης), δηλαδή ένα επιχειρηματικό έκτρωμα που δε θα ελέγχεται από το δημοτικό συμβούλιο και στο οποίο ο δήμος θα συμβάλει στην ίδρυσή του με ίδια κεφάλαια που βέβαια θα τα αντλήσει από τους φόρους και τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες, με μετοχές αξίας 69.000 ευρώ, με τεχνικό προσωπικό που δεν θα είναι μόνιμο και που θα προσλαμβάνεται από αυτό το σχήμα με άγνωστες διαδικασίες, για ένα πρόγραμμα έργων και μελετών που ούτε στο ελάχιστο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών, αν υλοποιηθεί και αυτό. Με μόνιμο γραφειοκρατικό προσωπικό, λες και οι δήμοι έχουν ανάγκη από έναν ακόμα γραφειοκρατικό μηχανισμό και όχι από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα ενισχύσουν τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες των δήμων. Εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή ως ιδρυτικού μάλιστα μέλους και μετόχου, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, μιας ΜΚΟ – Μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που είναι ΝΠΙΔ, παρά το γεγονός ότι στο άρθρο 6 του Σχεδίου Καταστατικού αποκλείεται η συμμετοχή ιδιωτών ή ιδιωτικών ενώσεων ή άλλων φορέων ιδιωτικών συμφερόντων. Συστάθηκε με πρόσχημα όπως λένε στην οικονομοτεχνική μελέτη τις «…διαχρονικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης, το βαθύ αποτύπωμα των μνημονιακών επιταγών και την κόπωση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών…» και συμφωνώντας με σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ να διαχειρίζονται και οι μικροί δήμοι που δεν διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό και τεχνικές υπηρεσίες μερτικό από το ΕΣΠΑ, για να αντιμετωπιστούν επενδύσεις σε υποδομές κ.α., απαίτησαν αυτό το «….θεσμικό εργαλείο των ΑΟ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών…». Όμως, γιατί να δημιουργήσεις έναν οργανισμό ακόμα, ένα παραμάγαζο όταν έχεις ήδη δημοτικές υπηρεσίες; Γιατί να μην στελεχώσεις τις ήδη υπάρχουσες δημοτικές υπηρεσίες; Γιατί να δημιουργήσεις ακόμα μία Α.Ε. ειδικού σκοπού όταν η ήδη υπάρχουσα (ΑΝ.ΦΛΩ.) έχει αποτύχει;
  1. Είδαμε την άσφαλτο να κατατρώγεται από οποιονδήποτε θέλει να εκτελέσει έργα, από την φθορά και την έλλειψη συντήρησης και επισκευής. Δρόμοι από και προς τα χωριά του Δήμου Φλώρινας φαγωμένοι από τα καιρικά φαινόμενα και τους οδηγούς να κινδυνεύουν και να καταστρέφουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ είδαμε τους εκάστοτε δημάρχους να στρώνουν άσφαλτο στα χωριά όπου οι Πρόεδροι ήταν δικοί τους, θέλετε παραδείγματα;
  1. Αποδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου και υποστελέχωσή τους. Παράδειγμα ο σχεδιασμός της παρούσας Δημοτικής Αρχής για το έτος 2024, στο σχέδιο πρόσληψης του Δήμου Φλώρινας ζητά μόνο τρεις (3) θέσεις, ενώ, στην ίδια εισήγηση, οι Υφιστάμενες κενές θέσεις είναι οκτώ (8) ! Για το έτος 2025, στο σχέδιο πρόσληψης ζητά μόνο τρείς (3) ενώ οι Υφιστάμενες κενές θέσεις είναι έξι (6) ! Για το έτος 2026, το σχέδιο πρόσληψης αναφέρει μόνο μία (1) θέση (ΤΕ Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) ενώ για τα προηγούμενα χρόνια διαπιστώνεται η έλλειψη θέσεων. Δηλαδή εάν για το 2024 προσληφθούν και καλυφτούν οι αιτούμενες τρείς (3) θέσεις, θα έχουν μείνει ακάλυπτες πέντε (5) θέσεις εργασίας – στις αναφερόμενες στην εισήγηση ειδικότητες – συνεπώς, ούτε για το 2025 ούτε για το 2026 ο Δήμος δεν σχεδιάζει την κάλυψη των υφιστάμενων κενών θέσεων εργασίας !!! Γίνονται ταυτόχρονα μετατάξεις για τις οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε οι ανάγκες, ούτε οι αιτήσεις των εργαζομένων. Συνεπώς επιβεβαιώνεται ότι αποτελεί πολιτική όλων των Δημοτικών Αρχών να διευρύνουν τις εργολαβίες και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Για παράδειγμα οι διατελέσαντες δήμαρχοι δεν δρομολόγησαν προσλήψεις υπαλλήλων στις Τεχνικές Υπηρεσίες, ούτε στην Υπηρεσία Καθαριότητας και στο «Πράσινο» από την άλλη καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες με συμβασιούχους μέσω ΕΣΠΑ – ΟΑΕΔ.  Όπως πχ οι συμβάσεις 15 περίπου εργαζομένων στην «Καθαριότητα» που απολύθηκαν για τέσσερις ημέρες και επαναπροσλήφθηκαν για ακόμα τέσσερις (4) μήνες, αλλά μέχρι πότε θα διαιωνίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση ομηρίας των συμβασιούχων; μέχρι πότε θα έχουμε κακές υπηρεσίες καθαριότητας; Να σημειωθεί εδώ ότι όπου «δεν μπορούν» οι υπηρεσίες του Δήμου, τα έργα δίνονται σε ιδιώτες, άρα μεγαλύτερα έξοδα για τον Δήμο. Τα ίδια και χειρότερα στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπου το οργανόγραμμα προβλέπει είκοσι τρεις (23) εργαζόμενους, με την κινητικότητα, τις συνταξιοδοτήσεις και τις ελλείψεις, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει αυτή την στιγμή μόνο 13 υπαλλήλους και συνεπώς χρειάζονται ακόμα δέκα (10) εργαζόμενοι ! Τι θα γίνει με τις ελλείψεις αυτές; θα καλύψει τις υπηρεσίες αυτές κάποιος ιδιώτης; θα τις αναλάβει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός δηλαδή η νέα ΑΝΦΛΩ; Θα πεί κανείς ότι οι κενές θέσεις καλύπτονται τάχα με τις προβλέψεις των μετατάξεων, ωστόσο ούτε σίγουρες είναι οι μετατάξεις, ούτε καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και τα οργανογράμματα. Την πολιτική αυτή ανέχονται όλοι οι ανθυποψήφιοι και ανεξάρτητοι νεοδημοκράτες και μη, γι’ αυτό όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξουν τα πράγματα αλλά ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης της πολιτικής αυτής δεν έβγαλαν. Έτσι πονούν αυτοί τον τόπο και τους εργαζόμενους του Δήμου, δια της σιωπής! 
  1. ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας. Η δομή, όπως και όλες οι υπόλοιπες, συνεχίζει να έχει χαρακτήρα προσωρινότητας. Οι εργαζόμενοι ανανεώνουν κάθε χρόνο τις συμβάσεις εργασίας, αφού συνδέονται με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, χρηματοδοτικό πρόγραμμα που πλησιάζει προς τη λήξη του και θέτει υπό αμφισβήτηση τη συνέχιση λειτουργίας των δομών. Η χρηματοδότηση των δομών γίνεται κατά το κύριο μέρος τους από το σκέλος των εθνικών πόρων της δράσης Εναρμόνισης Οικογενειακής Επαγγελματικής Ζωής, η οποία αντί να διατίθεται στη στήριξη και διεύρυνση των δημοσίων δημοτικών δομών, επιλέγεται να πριμοδοτεί τις αντίστοιχες ιδιωτικές, οι οποίες ξεφυτρώνουν σε όλη τη χώρα σαν τα μανιτάρια. Άλλωστε και σε τοπικό επίπεδο έχει καταγγελθεί η διασάλευση της λειτουργίας του Κέντρου, λόγω αυτού του γεγονότος. Το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής θα είναι οι δημόσιες δομές να συρρικνωθούν και να κλείσουν, και, όταν στο τέλος θα σταματήσει το πρόγραμμα, θα έχουν απομείνει μόνο οι ιδιωτικές, οι οποίες βέβαια θα «διαθέτουν» τις υπηρεσίες τους με υπέρογκο κόστος για τις λαϊκές οικογένειες. Νιώθουν οι εργαζόμενοι όμηροι της αβεβαιότητας. Πρέπει να μπει ένα τέλος στη διαιώνιση της εργασιακής ανασφάλειας των εργαζομένων με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων.

Συνεπώς, δεν υπάρχουν οράματα στα «μανιφέστα» των τριών υποψηφίων δημάρχων μόνο έργα και ημέρες που ζήσαμε και ΔΕΝ θέλουμε να ξαναζήσουμε!

Στον τελευταίο τηλεοπτικό διάλογο των τεσσάρων υποψηφίων θαυμάσαμε τους δύο Γιάννη και Γιαννάκη να διαγκωνίζονται ποιος είναι πιο νεοδημοκράτης και κατόπιν θαυμάσαμε τα ταχυδακτυλουργικά τους να μας πείσουν ότι τελικά είναι ανεξάρτητοι και ότι έχουν υποψήφιους από όλους τους πολιτικούς χώρους, μάλιστα ο κ. Φιλιππίδης όντως έχει υποψήφιους από όλους τους πολιτικούς χώρους (όχι βέβαια από το ΚΚΕ) ακόμα και από την χρυσή αυγή κι έτσι μπροστά στο όνειρό του να προσφέρει στο Δήμο «ξεπλένει» τους φασίστες συνεργαζόμενος μαζί τους ! (τόσο προοδευτικός ο φέρελπις νέος!)

Στα ψηφοδέλτιά τους δεν έχουν κανένα μέλος του ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτιά τους θα δείτε να εναλλάσσονται αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του ενός ως υποψήφιοι του άλλου, η χτεσινή αντιπολίτευση στο ΔΣ σήμερα είναι συμπολίτευση, αυτοί που «τρώγονταν» μέχρι χτες σήμερα μόνιασαν και συνεργάζονται για το κοινό μας (τους) καλό, πόσο μπορείς να τους εμπιστευτείς;

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους και ή δέχεσαι ως αιρετός να το αντιπαλέψεις, να του δημιουργήσεις προβλήματα σε όφελος των εργαζομένων, ή μετατρέπεσαι σε υπαλληλικό του προσωπικό, ασχέτως καλών προθέσεων που ενδεχομένως να υπάρχουν, αλλά στην πολιτική δε χωράνε προθέσεις, αλλά πράξεις.

Το ΚΚΕ και η παράταξή του η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας ήταν και είναι μπροστά στους αγώνες όσων ξεσηκώνονται για να αλλάξει αυτή η μιζέρια, η ακρίβεια, η ανεργία, η ενεργειακή φτώχια και η διαρκής φτωχοποίηση των εργαζομένων. Τα προβλήματα τα ζούμε τοπικά αλλά είναι κεντρικά, είναι καθαρά πολιτικά και ο κάθε δήμαρχος καλείται να διαχειριστεί την μιζέρια και την φτωχοποίηση ακριβώς όπως διατάζει η κάθε κυβέρνηση, γι’ αυτούς δεν έχει σημασία ποια κυβέρνηση πέρασε, σημασία έχει να διαχειριστούν το χρήμα που αφαιρούν από τις τσέπες μας, σε τίνος το όφελος μένει να το κρίνεται εσείς.

Ενδεικτικά αγωνιζόμαστε για:

Μείωση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες ΤΩΡΑ.

Αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων στις οικογένειες των ανέργων.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στην ενέργεια.

Κατάργηση του ΦΠΑ στο νερό και στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΦ, το νερό δεν είναι εμπόρευμα.

Κατασκευή νέου υδραγωγείου που θα καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών και θα προβλέπει τις αρνητικές συνέπειες την κλιματικής αλλαγής.

Κοινωνική πολιτική ενταγμένη στο Υπουργείο Κοινωνικής Προστασίας και ένταξη των δομών ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΗΦΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, μέχρι τότε γενναία χρηματοδότηση, πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων και επιστημονικού προσωπικού, σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Έγκαιρη αντιπυρική προστασία και έργα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών.

Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε συνδυασμό με έργα υδροδότησης της πόλης και του κάμπου, όλα τούτα σημαίνουν προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής των δημοτών.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των δημοτών και του Δήμου, συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου για την ανανέωση και ενημέρωση των οργανογραμμάτων των υπηρεσιών ενόψει και της ψήφισης αυτές τις μέρες του αντιδημοκρατικού νόμου που μετατρέπει την αυτοδιοίκηση απλά σε Τοπική Διοίκηση με πλήρη απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών όπως του κυρίαρχου οργάνου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προστασία του αστικού περιβάλλοντος, της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Απαιτούμε Άμεση συντήρηση και ανακαίνιση όλων των διατηρητέων του Δήμου, όχι μόνο στην πόλη αλλά και στα χωριά μας, όχι μόνο των προσόψεων αλλά του συνόλου των κτιρίων, «λεφτά υπάρχουν».

ΥΓ Όποιος θέλει να μάθει εάν κάνουμε μόνο κριτική ή εάν έχουμε και προτάσεις δεν μπορεί παρά να μπεί στο κανάλι του Δήμου στο YouTube, στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και στις Δημοσιεύσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας.

Για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα κέρδη των λίγων

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΙΣΧΥΡΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Ξανά υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας

Τορλαχίδης Μιχ. Θεόδωρος (Ρούλης) – Δημοτικός Σύμβουλος