- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Φεστιβάλ ψυχικής υγείας στο δημοτικό σχολείο Μελίτης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης διοργανώνει φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας, τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023. Βασικός στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την αναγκαιότητα αναγνώρισης και διαχείρισης των συναισθημάτων μας.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας «Τα μυαλά που κουβαλάς», θα ακολουθήσει συζήτηση των παιδιών με τα μέλη του Ε.Ε.Π. του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Φλώρινας και, στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες, στον αύλειο χώρο του σχολείου, θα συμμετάσχουν ενεργά σε δραστηριότητες ευεξίας και τεχνικές χαλάρωσης, όπως:

 Ας χορέψουμε λοιπόν!

Ας μιμηθούμε τα ζωάκια κι ας κινηθούμε!

Σκεφτόμαστε την πρώτη αρνητική φράση που μας έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό.  Θα μιλούσαμε ποτέ έτσι σε κάποιον που αγαπάμε; Τί θα του λέγαμε αντί για την αρνητική φράση που σκεφτήκαμε;

Συγκεντρωνόμαστε και ονοματίζουμε 5 πράγματα που βλέπουμε, 4 που αγγίζουμε, 3 ήχους που ακούμε, 2 μυρωδιές που οσμιζόμαστε και 1 γεύση που γευόμαστε.

Ας το απολαύσουμε!

Ας ζωγραφίσουμε

 Όλα είναι στο χέρι μας!

Ας συλλογιστούμε!

 

Λήξη Φεστιβάλ

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν τα Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, στο πλαίσιο της διασχολικής συνεργασίας από απόσταση, αποστέλλοντας σχετικές κατασκευές, οι οποίες και αναρτώνται στον πίνακα Ψυχικής Υγείας του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης. 

Ευχαριστούμε το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Φλώρινας για την ουσιαστική συμβολή του στη δράση μας με την παρουσία δύο εισηγητών, της κ. Μαρίας Παπασάββα (ΠΕ30) και του κ. Ιωάννη Σκενδέρη (ΠΕ23)! Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Μελίτης – ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ (mysch.gr)

 

Η Διευθύντρια
Γεωργία Πάργου
και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης