- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Γεωργία Κορούνη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φλώρινας με τον συνδυασμό «Φλώρινα τόπος ζωής μας»

Η Γεωργία Κορούνη γεννήθηκε το 1993 στην Φλώρινα με καταγωγή από την Ιτέα Φλώρινας. Είναι κόρη του Πρωτοπρεσβύτερου Ιερέα Κωνσταντίνου Κορούνη και της Ζωής Ζαμπούνη και είναι αρραβωνιασμένη με τον Ιωάννη Δούμτση.

Το 2011 απέκτησε το Πτυχίο της ως Βοηθός Βεφονηπιοκόμου, ενώ το 2015 αποφόιτησε από το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας στην Λάρισα, με ειδίκευση στον κλάδο της Νοσηλευτικής.

Είναι ειδικευμένη νοσηλεύτρια στη δημόσια υγεία και στην κοινοτική νοσηλευτική και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εργάζεται στο Δημόσιο Κέντρο Υγείας Φλώρινας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον Ε.Ο.Δ.Υ., στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, στο Υγειονομικό Τμήμα (στο διοικητήριο Φλώρινας), όπως και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας. Επίσης, έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως βοηθός σε χειρουργικό οδοντιατρείο.

Ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με ζητήματα πρόληψης και αγωγής υγείας τόσο σε σχολικές μονάδες, όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας.

Το 2019 έλαβε μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του τοπικού συμβουλίου στην κοινότητα Ιτέας.