- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας για τη Μέρα της Αγρότισσας

Θέλοντας να τιμήσουν παγκοσμίως, έναν από τους πολλούς ρόλους της Γυναίκας, καθιέρωσαν από το 2007, την 15η Οκτωβρίου, η μέρα χαρισμένη σ’ αυτήν. Στη Γυναίκα Αγρότισσα, που τόσο σημαντικό ρόλο έπαιζε στο γεωργικό τομέα κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες και σε όλες τις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας.

Η γηγενής αγρότισσα, έζησε μέρες δύσκολες, γεμάτες αγωνία, κόπο και κούραση, έχοντας να αντιμετωπίσει την δύσκολη καθημερινότητα του χωριού και της οικογένειας. Στάθηκε δίπλα στους άντρες, χωρίς δόση αδυναμίας και μαζί ξεπέρασαν μια περίοδο, δίχως τα σύγχρονα μέσα.

Σήμερα που ο πρωτογενής τομέας ‘’πάσχει‘’ πρέπει να πάρει τη θέση που της ανήκει η Γυναίκα Αγρότισσα, βοηθούμενη και από τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και από την στήριξη των αρμοδίων.

Αυτό τονίστηκε στη γιορτή που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας την Κυριακή στην Αίθουσα του Καμπίσιου Παπαγιάννη. Στην μάζωξη που πήραν μέρος Παπαγιανίτισσες  όλων των ηλικιών, ακούστηκαν ‘’ιστορίες ‘’ από τα παλιά, αλλά και σχέδια αισιόδοξα για το μέλλον. Οι γυναίκες κεράστηκαν από το Σύλλογο με πίτσες και αναψυκτικά από την ‘’Πηγή Δινάκη’’.

Ο γεωπόνος κύριος Τάνος Αλέξανδρος έκανε δώρο, για την Ημέρα μία ψεκαστική μηχανή, που κληρώθηκε στην κυρία Σκενδέρη Αλίκη, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Παπαγιάννη, κύριος Πετκόπουλος Νίκος και η αντιπρόεδρος κυρία Μαντοπούλου Πετρούλα.

Για το Δ.Σ.
Δινάκη Τάτου Γιασεμή