- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πραγματοποιήθηκε η 4η εκπαιδευτική εκδρομή του Φροντιστηρίου Μ.Ε. «Θεωρητικό»

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 4η εκπαιδευτική εκδρομή του Εκπαιδευτηρίου μας το περασμένο Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023.

Με πλήρη αποστολή 52 ατόμων το ταξίδι μας ξεκίνησε από το νέο μουσείο στις Αιγές όπου ξεναγηθήκαμε και μάθαμε για τη δυναστεία των Τημενιδών και την απαστράπτουσα προσωπικότητα τόσο του Φιλίππου Β όσο και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όπου είδαμε τον Τάφο του Φιλίππου Β και πολλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης την Τημενιδών Μακεδόνων.

Επόμενος σταθμός τα Κάστρα της Θεσσαλονίκης. Μάθαμε για την ιστορία των Βυζαντινών τειχών και τη λειτουργικότητα τους και φωτογραφηθήκαμε με φόντο την υπέροχη Θεσσαλονίκη και το Θερμαϊκό.Τέλος σφραγίσαμε το ταξίδι μας με επίσκεψη χαλάρωσης στο Mediterranean cosmos. Το κέφι ήταν έκδηλο και όλα τα παιδιά στο ταξίδι της επιστροφής δήλωσαν τις υπέροχες εμπειρίες και εντυπώσεις που αποκόμισαν.

Αυτός ήταν και ο στόχος όλων ημών των υπευθύνων. Να προσφέρουμε στα παιδιά και ευρύτερες σφαιρικές γνώσεις και εμπειρίες πέραν της αίθουσας. Να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να κοινωνικοποιηθούν ομαλά.

Υποσχόμαστε σύντομα νέες δράσεις!!!!!