- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών στο τμήμα Γεωπονίας (pics)

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, στο κεντρικό νεοκλασικό κτίριο της Σχολής  Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος Γεωπονίας, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες καλωσόρισε στο τμήμα και στην πόλη της Φλώρινας, ο Κοσμήτορας της Σχολής και Πρόεδρος του τμήματος, Καθηγητής κ. Φωκίων Παπαθανασίου, ο οποίος τους ενημέρωσε για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους. Ο Κοσμήτορας παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τμήματος Γεωπονίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων (ΜΥΦΕΟ,) η οποία  υποστηρίζει τους φοιτητές που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Επίσης ενημέρωσε τα παιδιά για τα προγράμματα της Ολιστικής Μέριμνας που σχετίζονται με αθλητικές δραστηριότητες καθώς και για την υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας σίτισης και στέγασης. Τέλος παρουσίασε στους πρωτοετείς τα προγράμματα ERASMUS και ERASMUS+,  κινητικότητας των φοιτητών με συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ενημέρωσε ότι, με τα προγράμματα ERASMUS έχουν έρθει στη πόλη της Φλώρινας και παρακολούθησαν μαθήματα στο τμήμα Γεωπονίας, φοιτητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως για το τρέχον εξάμηνο παρουσιάστηκε και βρίσκεται στην αίθουσα μαζί μας η κοπέλα από την Τουρκία, την οποία καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε καλή διαμονή.

 Στη συνέχεια οι φοιτητές ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το τμήμα, το πρόγραμμα σπουδών, τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, την έρευνα, τις εγκαταστάσεις της Σχολής καθώς και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων Γεωπόνων, από τον κ Ιωάννη Γιάντση, Επίκουρο Καθηγητή του τμήματος.

Οι πρωτοετείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του τμήματος καθώς και να ενημερωθούν για πρακτικά και καθημερινά ζητήματα της φοιτητικής τους ζωής, από τους διοικητικούς υπαλλήλους και την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης.

Τέλος συστήθηκαν στα παιδιά και τα καλωσόρισαν στη Σχολή, οι εκπρόσωποι του φοιτητικού συλλόγου, οι οποίοι μίλησαν με ενθουσιασμό για το τμήμα Γεωπονίας και την πόλη της Φλώρινας. Ευχήθηκαν στους νέους συνάδελφους τους, καλή αρχή στη νέα αυτή σελίδα της ζωής τους και για οτιδήποτε χρειαστούν, θα σταθούν αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια.

Με τη λήξη της όμορφης αυτής τελετής προσφέρθηκαν στα παιδιά κεράσματα και ροφήματα.

Ευχόμαστε στα νέα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας καλές σπουδές, καλή πρόοδο και να περάσουν όμορφα και εποικοδομητικά στη φοιτητική τους ζωή.

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Τμήμα Γεωπονίας

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας