- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κήρυξη νέας αποχής από τον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της, την Δευτέρα 27-11-2023, αποφάσισε τα παρακάτω:

Εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στις εξαγγελθείσες ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων και γενικά των ελευθέρων επαγγελματιών και κυρίως των πιο αδύναμων ενώ προστατεύονται μεγάλα εισοδήματα και εταιρίες. Την ίδια ώρα οι προκλητικές φοροαπαλλαγές βαφτίζονται ως «επενδυτικά κίνητρα». Οι προσχηματικές «σημειακές» αλλαγές δεν μεταβάλλουν την ουσία των ρυθμίσεων και δεν αποτελούν αντικείμενο διαλόγου.

Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ειδικά οι δικηγόροι φορολογούνται ήδη «στην πηγή» μέσω του τριπλότυπου, που εκδίδεται και αποτελεί προϋπόθεση για την παράσταση σε Δικαστήρια και Διοικητικές Επιτροπές.

Το επιβληθέν τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται ήδη σε φόρο υπέρτερο αυτού που αντιστοιχεί στο «τεκμαρτό εισόδημα» και παραμένει ως σωρευτική επιβάρυνση. Οι Δικηγόροι και γενικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν οποιοδήποτε αφορολόγητο ή έκπτωση φόρου αλλά καταβάλουν φόρο από το πρώτο ευρώ.

Είναι προφανές ότι δημιουργούνται πλέον συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής ασφυξίας και ένα συντριπτικό χτύπημα για την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, που οδηγεί σε εξοβελισμό από το επάγγελμα χιλιάδες συναδέλφους.

Η Γ.Σ αποφασίζει ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων μελών του ΔΣΦ από τα καθήκοντα τους από την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 επιφυλασσόμενη για περαιτέρω συνέχιση αυτής ή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των μελών του, εξουσιοδοτώντας σχετικά το ΔΣ.

Απαιτούμε

Αποφασίζουμε την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ενημέρωσης και συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Φλώρινας.

Καλούμε τους επιστημονικούς συλλόγους, τους φορείς ελευθέρων επαγγελματιών και τα μέλη τους σε συντονισμό του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Για την Γ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Στ Καραντζίδης
Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Γεω. Ιωαννίδης