- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο Αετού (pics)

Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023, ζήσαμε μια ξεχωριστή μέρα στο Σχολείο μας καθώς είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς, κ.κ. Καλλίνικο.

Οι μαθητές μας με ενθουσιασμό συμμετείχαν στη συζήτηση, καθώς οι όμορφες ιστορίες και γεμάτες νοήματα ζωής, που ακούστηκαν από τον Σεβασμιότατο, τους κέντρισαν το ενδιαφέρον και απηύθυναν εύστοχες ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν με παιδαγωγικό τρόπο, καθώς και ο ίδιος υπήρξε εκπαιδευτικός και είχε εργαστεί ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Με απλό και κατανοητό τρόπο, όπως ταιριάζει σε μαθητές δημοτικού, έδωσε συμβουλές και μηνύματα αγάπης, ταπεινότητας, καλοσύνης και αισιοδοξίας σε όλα τα παιδιά, αλλά και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

Επιπλέον, ο Σεβασμιότατος μοίρασε σε όλους τους μαθητές μια εικόνα και γλυκά κεράσματα. Τον ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανε να μας επισκεφτεί και του ευχόμαστε ολόθερμα να έχει υγεία και δύναμη, να μας καθοδηγεί και να μας εμψυχώνει!

Θερμή και εγκάρδια υποδοχή, στον Σεβασμιότατο επεφύλαξαν η Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης, κ. Ευαγγελία Τσελεπή-Κωστίκα, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αετού, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Αμυνταίου, κ. Νικόλαος Λυπίτκας, ο ιερέας του Αετού, Αιδεσιμότατος π. Κωνσταντίνος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, οι οποίοι φρόντισαν και για τα κεράσματα στους καλεσμένους. Την επίσκεψη κάλυψε με πλούσιο φωτογραφικό υλικό ο γονέας μαθητή του Σχολείου μας, κ. Σοφοκλής Μάνος, δημιουργώντας φωτογραφικό αρχεί, το οποίο και θα δοθεί ως αναμνηστικό στους μαθητές και τους γονείς.

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την τιμητική τους παρουσία, την συνεργασία και την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε και να αλληλοευχηθούμε, καθώς πλησιάζουν και οι χαρμόσυνες Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, και να απευθύνουμε σε όλους εγκάρδιες ευχές για ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και ευημερία.

 

Για τον Σύλλογο Διδασκόντων
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Γεώργιος Ολίδης