- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πέρασαν πενήντα χρόνια μετά την  εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Οι φοιτητές της Αθήνας είχαν αρχίσει να ξεσηκώνονται για ακαδημαϊκή ελευθερία, πανεπιστημιακό άσυλο και ανάκληση όλων των καταπιεστικών νόμων.

Τιμάμε και φέτος τη μνήμη αυτού του ιστορικού γεγονότος της νεότερης Ιστορίας της χώρας μας, το οποίο ήταν η κορύφωση του αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία.

Η εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου συμβολίζει τους αγώνες  και τις θυσίες της νεολαίας για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Κοινωνική Δικαιοσύνη. Νέοι άνθρωποι ύψωσαν εκείνη τη μέρα τη φωνή της Δημοκρατίας ενάντια στη δικτατορία, αντέδρασαν για την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων απέναντι στο καθεστώς.

Όλοι μας έχουμε χρέος να συνεισφέρουμε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και των διαχρονικών αξιών, του αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία.

Να συνεχίσουμε να μαχόμαστε απέναντι στη βία και την ανομία, για την επικράτηση της ατομικής και κοινωνικής προόδου και της δημοκρατικής νομιμότητας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ