- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης στα ελευθέρια της Φλώρινας

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της Φλώρινας παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ο κ. Κωνσταντινίδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, ενώ νωρίτερα παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε.

Στο μήνυμά του για τα ελευθέρια της Φλώρινας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε τα εξής: «Συμπληρώθηκαν 111 χρόνια από την ημέρα που η ελληνική σημαία κυμάτισε ξανά υπερήφανη στην πόλη της Φλώρινας, η οποία μετά από 527 χρόνια οθωμανικού ζυγού ήταν πάλι ελεύθερη, πάλι ελληνική. Η απελευθέρωση της ήταν η συνέχεια του Μακεδονικού αγώνα, καθώς οι Μακεδονομάχοι έσπειραν τον σπόρο της ελευθερίας και ο ελληνικός στρατός τον έδρεψε στις 7 Νοεμβρίου του 1912.

Με το πάθος και την αποφασιστικότητά τους οι πρόγονοί μας δίδαξαν τι σημαίνει αγάπη για την πατρίδα. Σήμερα, τιμούμε την ανδρεία, τον ηρωισμό, την αγωνιστικότητα, και την προσφορά τους, κληροδοτώντας στη νέα γενιά την άσβεστη φλόγα για την προάσπιση των αγαθών της ελευθερίας, της πίστης και του δικαίου.

Στη μακραίωνη ιστορία του ο ελληνισμός υπερασπίστηκε με σθένος και αυταπάρνηση και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τις αξίες αυτές που αποτελούν πυλώνες του Έθνους μας.

Χρόνια πολλά, χρόνια ελεύθερα! Με τη θυσία των προγόνων μας να αποτελεί πηγή γνώσης για το μέλλον».