- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι φλόγες των εξεγέρσεων του χθες να φωτίσουν τις επαναστάσεις του σήμερα

50 χρόνια από το Πολυτεχνείο. Το πολυτεχνείο που εξέφρασε με αυθεντικό τρόπο διαθέσεις μαζών, πολιτικές τάσεις, ιστορία και πολιτισμό κινήματος. Ένας αγώνας που ενθάρρυνε τις πιο ριζοσπαστικές διαθέσεις για πολιτική και κινηματική κλιμάκωση του αντιδικτατορικού αγώνα και συμπύκνωσε αντικαπιταλιστικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα.

Το Πολυτεχνείο είναι 50 χρονών, δεν το λες δα και κανένα νέο. Στους αγωνιστές του έχουν ασπρίσει τα μαλλιά, έχουν ζήσει μια ζωή ολόκληρη. Τους είδαμε υπουργούς και βουλευτάδες σε έδρανα απέναντι από αυτά που έλεγαν πως θα καθίσουν. Μήπως κέρδισαν; Μήπως γκρέμισαν τον παλιό κόσμο;

Το Πολυτεχνείο ήταν 50 χρόνια πριν, αλλά φέρνει ακόμα αρώματα νεότητος. Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου γερνάνε, όμως αυτό στον ιστορικό χρόνο παραμένει νέο. Διατηρεί τη νεανική του άρνηση να συμβιβαστεί, εισβάλλει ορμητικά στον χρόνο με διάθεση να τον γυρίσει μπροστά, δηλώνει πως θα αναλάβουμε τις ζωές μας ελεύθεροι.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο αντιφασιστικός αγώνας δεν τελείωσε στη μεταπολίτευση και γιατί, ακόμα και σήμερα, δίνουμε ραντεβού αγώνα ενάντια στους φασίστες και τις διασυνδέσεις τους με το παρακράτος. Γιατί ο αγώνας για ψωμί και δουλειά δεν μπορεί άλλο να δίνεται με ατομικούς όρους υπερεργασίας ή ανέλιξης. Γιατί παλεύουμε ακόμα ενάντια σε ένα σύστημα που επιδιώκει να καθυποτάξει την παιδεία αγωνιζόμενοι για μια απελευθερωτική εκπαίδευση. Γιατί έχει νόημα ακόμα να παλεύουμε για δημοκρατία, για ελευθερία, για να δικαιώνεται ο λαός και να ζει όπως ορίζει.

Καλούμε την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην πλατεία Μόδη σε συγκέντρωση/πορεία.

ΦΣ ΤΕΕΤ