- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Φλώρινας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με την συμπλήρωση 50 χρόνων από τον φοιτητικό εργατικό λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, πραγματοποίησαν μουσική εκδήλωση εχθές 15/11 το απόγευμα ενόψει των τριήμερων δράσεων που αποφάσισαν.

Η εκδήλωση αυτή έδωσε την ευκαιρία στις φοιτήτριες και τους φοιτητές να θυμηθούν και να τιμήσουν τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και να συνεχίσουν τους αγώνες τους στο σήμερα για την ζωή που μας αξίζει. Κόντρα στην εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, κόντρα στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τους πολέμους που γεννά.

Σήμερα 16/11 σε συνέχεια των δράσεων πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στους προέδρους των Τμημάτων και στην Κοσμητεία για την άμεση εκπλήρωση του αιτήματος των ΦΣ για μειωμένη μηνιαία κάρτα μεταφορών απεριόριστων διαδρομών και ασφαλείς μεταφορές. Τέλος δημιουργήσαμε κολάζ για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Οργανωνόμαστε και συνεχίζουμε τις δράσεις μας ακόμη πιο δυναμικά αύριο 17/11 στις 6 μ.μ. στην κεντρική Πλατεία Μόδη που θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στο πλευρό των εργατικών σωματείων και φορέων της πόλης.

«Με οργάνωση και αγώνα γράφεται η ιστορία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!»