- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στην κοινότητα Περάσματος για την εορτή των Αγίων Αναργύρων (pics)

Με την δέουσα λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις  στην τοπική Κοινότητα Περάσματος επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

 Ο εορτασμός ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα 31 Οκτωβρίου 2023 με τον πανηγυρικό εσπερινό, στον οποίο   συμμετείχαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και πλήθος κόσμου τόσο από την τοπική κοινότητα όσο και από την ευρύτερη περιοχή. Στη συνέχεια εψάλλει παρακλητικός κανόνας προς τιμή των Αγίων ενώ ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και Αγιασμός. Αξίζει να σημειωθεί πως παρών στις Ακολουθίες ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.

Την επομένη το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κλαδορράχης Αρχ. Ιωαννίκιος  ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο των Αγίων.

 Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο ιερέας του ναού π. Νικόλαος Γυφτόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για την οργάνωση της πανηγύρεως και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα.