- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στον Βουβαλοτροφικό Συνεταιρισμό στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης από το Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδρομή συμμετείχαν οι φοιτητές του 7ου και 9ου εξαμήνου, της κατεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής. Τους φοιτητές υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν ο πρόεδρος του Βουβαλοτροφικού Συνεταιρισμού της περιοχής Κερκίνης κ. Τρύφων Γιαντσίδης και τα στελέχη του Συνεταιρισμού κ. Πατούσης και κ. Ελευθεριάδης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην μονάδα εκτροφής βουβαλιών του κ. Γιαντσίδη, όπου οι φοιτητές ενημερώθηκαν εκτενώς από τον κ. Γιαντσίδη και τους παρευρισκόμενους εκεί καθηγητές του Τμήματος, κ. Ζαραλή, κ. Τσακμακίδη και κ. Ρόζο. Αργότερα επισκέφθηκαν μονάδα μεταποίησης βουβαλίσιου γάλακτος και κρέατος της οικογένειας Ξανθόπουλου, όπου πραγματοποιήθηκε παρασκευή καζάν ντιπί με συνεργασία των φοιτητών. Έπειτα οι φοιτητές επισκέφθηκαν την παραδοσιακή ταβέρνα «Ελωδία» του κ. Γκαϊδατζή, ο οποίος εκτρέφει βουβάλια με βιολογικό τρόπο. Ο κ. Γκαϊδατζής ενημέρωσε τους φοιτητές για την βιολογική εκτροφή βουβαλιών καθώς και την παραγωγή βιολογικών ζωοτροφών. Τέλος οι φοιτητές δοκίμασαν βιολογικά προϊόντα που προέρχονται από βουβάλια.

Οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας απόλαυσαν τη ξεχωριστή αυτή εμπειρία και απόκτησαν γνώσεις με άμεσο τρόπο από επαγγελματίες στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής.

Τους φοιτητές συνόδευσαν η κ. Κοϊδου Παρασκευή και ο κ. Κεσίδης Αναστάσιος.