- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιχείρηση σκοτεινά Χριστούγεννα

Είναι γνωστό και πολυαναφερμένο πως βασική προϋπόθεση της ευημερίας και της ανάπτυξης ενός τόπου αποτελούν μεταξύ άλλον η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια, η καθαριότητα και γενικά οι συνθήκες εκείνες για καλή και άνετη ζωή.

Κάτι που εναπόκειται στις ευθύνες του κάθε Δήμου, δλδ να διασφαλίζει τις απαραίτητες εκείνες συνθήκες για να μπορούν οι δημότες να νιώθουν, να βιώνουν αλλά και να απολαμβάνουν μέσα από τους φόρους που καταβάλουν στον Δήμο και γενικά στην Πολιτεία τις συνθήκες που προανέφερα.

Παίρνω λοιπόν την ευκαιρία, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, λίγες ημέρες πριν την μεγαλύτερη και πολυδιαφημισμένη γιορτή της Φλώρινας να καταγγείλω πως ο Δήμος Φλώρινας, ούτε θέλει να αναπτυχθεί, ούτε να επιμερίσει αλλά και ούτε ενδιαφέρεται πραγματικά για τις ανάγκες των Δημοτών του.

Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η κατάσταση που επικρατεί στη πλατεία Γεωργίου Βαρβούτη στη Βεύη και οι συνθήκες που επιβάλλονται στους κατοίκους, μέσα από αυτή.

Αναφέρομαι σε μια πλατεία στην είσοδο του χωριού, όπου επικρατή η ανασφάλεια, η αδιαφορία, και εδώ και λίγους μήνες και η εγκατάλειψη, καθώς έχουν σταματήσει την λειτουργία τους οι φωτεινοί λαμπτήρες της πλατείας και ουδείς σκέφτεται να τους διορθώσει προκαλώντας έντονο το συναίσθημα της ανασφάλειας.

Σε συνεδριάσει της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος πρόσφατα συζητήθηκε το θέμα του φωτισμού και αναφέρθηκε από τον Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μεταξύ άλλων πως : «Κανείς δε σβήνει φώτα σε δρόμους κατοικημένης περιοχής, αν γίνει κάποιο τροχαίο, λόγω έλλειψης φωτισμού, πρέπει να είμαστε διασφαλισμένοι»

Παρακαλώ πολύ τον Πρόεδρο του χωριού, Δημήτρη Κυριακού και τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη να δουν τα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών και να δώσουν άμεσα λύσεις, γιατί διαφορετικά προκαλούν διαχωρισμό και διχασμό στους δημότες.

Ο αγώνας για την ευημερία του τόπου μας δεν μετριέται με αριθμούς, δεν σταματάει εδώ… Ο δημότης δεν είναι καλός μόνο όταν πληρώνει τους φόρους του και όταν σας ψηφίζει, είναι καλός όταν είναι ενεργός.

Δαϊκόπουλος Λεωνίδας