- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλαντα στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φλώρινας (pics)

Την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τα παραδοσιακά κάλαντα στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας από τα παιδιά του τμήματος Ε1’ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και του τμήματος Ε1’ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, τα οποία συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Βούλα Μαλάμα και κ. Εύη Πέρκα, καθώς και ο Υποδιευθυντής του 2ου Δημοτικού, κ. Ηλίας Δαφόπουλος.

Οι μικροί μαθητές με τρίγωνα και τουμπερλέκια, ντυμένοι με χριστουγεννιάτικα καπέλα, πλημμύρισαν τους διαδρόμους των Γραφείων των δύο Διευθύνσεων και τραγούδησαν με τις αγγελικές φωνές τους τα κάλαντα των Χριστουγέννων στη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας, κ. Θωμά Τσούλη,  και στον Αναπληρωτή Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ζαχαρία Τόνα, δημιουργώντας σε όλο το προσωπικό των Διευθύνσεών μας ένα κλίμα ευφρόσυνης και χαράς, μια πρόγευση της μεγάλης γιορτής της Γέννησης του Κυρίου, που δίνει το μήνυμα της ελπίδας στον κόσμο!

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των δύο τμημάτων συμπράττουν σε ένα διασχολικό πρόγραμμα με πολλές δράσεις, μια από τις οποίες ήταν και η επίσκεψη σε δημόσιες υπηρεσίες για τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Οι διασχολικές δράσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές, γιατί πέραν του γνωστικού τους οφέλους, δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν φιλικές διαπροσωπικές σχέσεις και συναισθηματικούς δεσμούς, ένα ιδανικό αντίβαρο στο κύμα βίας που μαστίζει την κοινωνία και τα σχολεία μας.

Ευχαριστούμε θερμά  τις εκπαιδευτικούς κ. Βούλα Μαλάμα και κ. Εύη Πέρκα, καθώς και τον Υποδιευθυντή του 2ου Δημοτικού, κ. Ηλία Δαφόπουλο, για την τιμητική τους πρωτοβουλία να μας επισκεφθούν, και τους συγχαίρουμε για την συνεργασία  τους, αλλά και για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να επικοινωνήσουμε  με τα παιδιά, να απολαύσουμε την παρουσία τους, να αλληλοευχηθούμε για τις χαρμόσυνες Άγιες  Ημέρες των Χριστουγέννων και να απευθύνουμε σε όλους εγκάρδιες ευχές για ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και ευημερία.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ