- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα της «Ομάδας Ελεύθερων Επαγγελματιών Αμυνταίου» σε κινητοποίηση και στάση εργασίας

Η Ομάδα ελευθέρων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων του Αμυνταίου αντιδρούμε στο νεοψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο που λεηλατεί το εισόδημά μας, προσθέτοντας νέους φόρους πάνω στους φόρους και στην ακρίβεια που έχει εκτιναχθεί και αναμένεται να ανέβει κι άλλο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και πλήττει απευθείας τις μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες τις οδηγεί στο «λουκέτο».

Το νομοσχέδιο, καθιερώνοντας οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, που το ύψος του κλιμακωτά, με βάση τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14.196 ευρώ, θα οδηγήσει σε ετήσιο φόρο εισοδήματος (ακόμα και με ζημιά) στα 1.102 ευρώ (!) και στα 1.823 ευρώ (!) αντιστοίχως. Συν την προκαταβολή φόρου, συν τα 325 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στο σταδιακό αφανισμό ή τη δραστική συρρίκνωση της μικρής αλλά ακόμη και της μεσαίας αυτοαπασχόλησης.

Αντιδρούμε στις αλλαγές που θα έρθουν την νέα χρονιά στα τιμολόγια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στο Ασφαλιστικό, με αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αντιδρούμε στο πράσινο φως, που δόθηκε με προηγούμενο νομοσχέδιο, για την δυνατότητα των funds / servicers, να βγάζουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία των βιοπαλαιστών.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους αυτοκινητιστές και τους εν γένει ελεύθερους επαγγελματίες και τους απλούς Δημότες του Αμυνταίου και διεκδικούμε:

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης σε κινητοποίηση και στάση εργασίας την Παρασκευή στις 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00, πλησίον Πιάτσας Ταξί, στο Αμύνταιο.

Ομάδα ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων Αμυνταίου