- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το μήνυμα των Χριστουγέννων από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

«Ελπίδα, αγάπη, αλληλεγγύη. Τρεις λέξεις που εμπερικλείουν όλο το νόημα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων. Το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης και της αλληλεγγύης κάνουν πράξη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας.

Την Τετάρτη  20  Δεκεμβρίου οι μαθήτριες του τμήματος Γ΄ Βρεφοκόμων, με την καθηγήτρια κ. Γαζέα Φρειδερίκη   επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Φλώρινας, στο πνεύμα των Χριστουγέννων, εκφράζοντας αγάπη και αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που διαμένουν εκεί.Οι  μαθήτριες τους προσέφεραν  ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες έφτιαξαν μαζί με την καθηγήτριά τους  και  νόστιμα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και  χριστουγεννιάτικα δώρα.Έδωσαν χαρά στους ηλικιωμένους ψάλλοντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων και μεταδίδοντάς τους την εορταστική τους διάθεση. Συγκινήθηκαν, μοιράστηκαν τις σκέψεις, τις ιδέες, τα συναισθήματα των ηλικιωμένων.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε για τα παιδιά μια ιδιαίτερα γόνιμη εμπειρία που είχε σας αποτέλεσμα να τα ευαισθητοποιήσει και να προσφέρει χαρά στους ηλικιωμένους. Το σχολείο είναι αναμφισβήτητα ένας σημαντικός φορέας αγωγής και κοινωνικοποίησης.

Tο σχολείο μας συμμετέχει  για  3η χρονιά  στην εκστρατεία “Κάνε μια Ευχή Ελλάδος” (Makea Wish), με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Γαζέα Φρειδερίκη.  Το Αστέρι της Ευχής θα συνεχίσει το ταξίδι του και φέτος σε όλη την Ελλάδα. Ένα ταξίδι με προορισμό κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, ώστε να φωτίσουν μαζί την ευχή ενός παιδιού που νοσεί από μία πολύ σοβαρή ασθένεια.Ευχόμαστε τα αστέρια μας να εκπληρώσουν την ευχή των παιδιών και να τους δώσουν δύναμη και υγεία!!

Με αφορμή τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων αντιπροσωπεία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας, με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Πυργιλή Παντελή,  συμμετέχοντας ενεργά στην κοινωνική δράση «Φαγητό για Όλους», επισκέφθηκαν  και παρέδωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Φλώρινας, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο του σχολείου.

Ας είναι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων μέρες αγάπης και γαλήνης για όλους μας.