- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίσκεψη του Πυρηνικού Αστροφυσικού Δρα Παναγιώτη Γάστη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας ο Πυρηνικός Αστροφυσικός Δρ. Παναγιώτης Γάστης. Ο κ. Γάστης κατάγεται από τη Φλώρινα και εργάζεται στο Εθνικό Ερευνητικό κέντρο του Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και ζει. Εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στην πόλη μας για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων με την οικογένειά του.

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης, μόλις πληροφορήθηκαν την άφιξή του στη Φλώρινα, άρπαξαν κυριολεκτικά την ευκαιρία να τον καλέσουν στο σχολείο μας για να συζητήσουν μαζί του και να εκφράσουν τις απορίες τους για τον γαλαξία μας, το σύμπαν, τον «κόσμο» μας.

Ο κ. Γάστης ανταποκρίθηκε με χαρά σ’ αυτήν την  πρόσκληση και χάρισε στους μαθητές μας μια μοναδική εμπειρία. Απάντησε σε όλες τις απορίες τους και τους ενθουσίασε με την επιστημοσύνη, την ταπεινότητά και την αμεσότητά του.

Ειλικρινά, δεν έχουμε λόγια να τον ευχαριστήσουμε για την αξέχαστη εμπειρία που πρόσφερε στους μαθητές μας.

Του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευτυχία σ’ αυτόν και την οικογένειά του. Να είναι σίγουρος πως εκτός από τους δικούς του ανθρώπους, είμαστε κι εμείς πολύ περήφανοι που ένας τόσο εξαίρετος επιστήμονας κατάγεται από την πόλη μας.

Εκ μέρους των μαθητών και εκπαιδευτικών του Σχολείου
Ο Δ/ντής
Καπουλίτσας Αθανάσιος