- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Αρμενοχώρι από ξυλόσομπα (pics)

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου σε οικία της Τοπικής Κοινότητας Αρμενοχωρίου Φλώρινας, που κατοικούνταν από δεκαμελή οικογένεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σπινθήρες από την ξυλόσομπα εκτοξεύτηκαν στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε γρήγορα και το σπίτι κάηκε ολοσχερώς.

Η δεκαμελής οικογένεια Ρομά πρόλαβε να βγει έγκαιρα έξω από το κτίριο και δεν έπαθε  τίποτα, εκτός από δύο άτομα τα οποία  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας με αναπνευστικά προβλήματα και μετά από λίγες ώρες επέστρεψαν στο χωριό.

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας με 3 οχήματα βαρέως τύπου, ένα 4τονο, ένα 5τονο και ένα 12τονο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Παρόντες ήταν και οι Διοικητές της Π.Υ. πόλεως και ΠΕ Φλώρινας Πατσέας Δημήτριος και Μιαούλης Ιωάννης.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ένα όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και ένα όχημα του ΔΕΔΔΗΕ για την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί η Π.Υ. Φλώρινας.

Για το συμβάν κινητοποιήθηκαν και  πολιτικές αρχές του τόπου  και συνομίλησαν με την οικογένεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, η Αντιδήμαρχος Φλώρινας Σοφία Φουδούλη, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αρμενοχωρίου Στέφανος Τσουτσούλης, υπάλληλοι της πρόνοιας και του κέντρου κοινότητας του Δήμου ήταν παρόντες προκειμένου να βρεθεί λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν όπως η διαμονή, η διατροφή και η ένδυση.

Προσωρινά η δεκαμελής οικογένεια φιλοξενείται  σε συγγενικά της σπίτια.