- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Τα γενέθλια του Άι Βασίλη» στη Φλώρινα

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024
Ώρα έναρξης 18.30

Καλωσορίζουμε το 2024 με τον πιο όμορφο μοναδικό και διασκεδαστικό, τρόπο γιορτάζοντας όλοι μαζί, μικροί μεγάλοι για πρώτη φορά…

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Δεν πρέπει να λείψει κανείς από αυτή την γιορτή.

Το Θέατρο «Μαίωτρον», συνεχίζοντας τη θεατρική του δράση, παρουσιάζει φέτος την χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση «ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ», σε κείμενο και σκηνοθεσία Σταύρου Παρχαρίδη.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Τα φετινά γενέθλια του Αι Βασίλη δεν είναι και τα καλύτερα η πρωτοχρονιά πλησιάζει και τίποτα δεν πάει καλά και όλα αυτά χάρη ενός σκανδαλιάρικου ξωτικού. Ο Αι Βασίλης αποφασίζει να μην μοιράσει φέτος τα δώρα μιας και το εργαστήρι του έχει καταστραφεί, κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν. Για να τον μεταπείσουν επιστρατεύονται διάφορα γνωστά πρόσωπα από χριστουγεννιάτικες ιστορίες ήθη και έθιμα, το πνεύμα τον Χριστουγέννων θα λάμψει ξανά η ανακατασκευή και η ανακύκλωση των παιχνιδιών λύνει το πρόβλημα.

Μέσα από την παράσταση τα παιδιά διασκεδάζουν, προβληματίζονται σε θέματα όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση το τι είναι πιο σημαντικό στις γιορτές και πιο είναι το πραγματικό πνεύμα των εορτών. Αλλά και με την συμμετοχή τους προτείνουν και δίνουν λύσεις… Γέλιο, χαρά και συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση.

Στο τέλος ο Αϊ Βασίλης και τα ξωτικά θα βγουν φωτογραφίες με όλα τα παιδάκια μικρά και μεγάλα που το επιθυμούν. Όποιο παιδάκι θέλει μπορεί να φέρει ένα παιχνιδάκι που δεν το παίζει πια και να το χαρίσει ή να το ανταλλάξει με ένα άλλο παιδάκι.

Μια παράσταση που θα την θυμόμαστε για πάντα.

Σκηνοθεσία – κείμενο: Σταύρος Παρχαρίδης

Σκηνικά -Κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου

Μουσική: Θάνος Ανδριάς

Παραγωγή: Ε.Θ.Β.Ε. ΜΑΙΩΤΡΟΝ

Παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Ζώκας, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, Βάσω Δήμογλου, Χριστίνα Νασιάδου, Νατάσα Σταύρακα, Γιάννης Φωτιάδης

Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Τιμή έκπληξη για οικογένειες με προπώληση

Ομαδικά εισιτήρια κατόπιν συνεννόησης στο 6932633127

Προπώληση: βιβλιοπωλείο Γωνιά, Φλώρινα.