- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Βράβευση των μαθητών του Δημιουργικού Εργαστηρίου «Δήμητρα» από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος στα διεθνή προγράμματα που συμμετείχαν

Μεγάλη είναι η συγκίνησή μας κατόπιν της διπλής βράβευσης που έλαβαν τα παιδιά και οι έφηβοι του εργαστηρίου μας, για τις διακρίσεις τους σε πανελλήνιο και διεθνή επίπεδο, μετά από συμμετοχή τους στα εικαστικά πρόγραμμα της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος.

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε από την Π.Π.Ε. η απονομή μεταλλίων, στους αριστεύσαντες νέους καλλιτέχνες των προγραμμάτων της Διεθνούς Ολυμπιάδας παιδικής/εφηβικής ζωγραφικής 2022-2023. Η απονομή έλαβε μέρος στην αίθουσα τελετών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προσφάτως στις 20 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η επετειακή τελετή βράβευσης των παιδιών που διακρίθηκαν στα προγράμματα  της Π.Π.Ε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα παιδιά του εργαστηρίου μας, που εκπροσώπησαν την όμορφη πόλη μας αλλά και την χώρα μας στα διεθνή προγράμματα που οργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, συμμετείχαν με τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

  1. 25 διακρίσεις στο: Διεθνές εικαστικό πρόγραμμα «ΑγκαλιάΖΩ τη ΓΗ 2022-2023″ (μετά από συνεργασία της Πινακοθήκηςμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 21  και με UNITED NATIONS ENVIRONMENT PROGRAM των Ηνωμένων Εθνών)_2023
  2. 4 διακρίσεις στο πρόγραμμα «Άθλοι και Μούσες»_2023
  3. 2 διακρίσεις : «Ζωγράφισε τον Παράδεισο»_καλοκαίρι 2022
  4. 5 διακρίσεις : «Σαν Αλκυόνη στα χρώματα του Αιγαίου», υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου (στα πλαίσια της Aegean BiennaleKids)_2022 κ.α.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα παιδιά και τους εφήβους που με την αγάπη τους, μου δίνουν δύναμη και έμπνευση να συνεχίσω. Όπως και τις οικογένειές τους που με την εμπιστοσύνη τουςμου προσφέρουν την ευκαιρία, για να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ στον τομέα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Είναι σημαντική η στιγμή όπου οι κόποι, η αφοσίωση και το ταλέντο, ανταμείβονται. Πάντα εις ανώτερα, πάντα με έμπνευση.

Με εκτίμηση

Ρασάικου Δήμητρα,
υπεύθυνη εικαστικός του Δημιουργικού Εργαστηρίου «Δήμητρα»