- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δράσεις του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας, ενημερώνει τα μέλη του, ότι στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της παρουσίας του στα κοινωνικά και λοιπά θέματα οικογενειακής πολιτικής, το τελευταίο εικοσαήμερο πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπρόσωπους θεσμικών φορέων και εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση και ανάδειξη όλων αυτών των ζητημάτων.

Με χρονολογική σειρά λοιπόν, στις 25 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους Δήμαρχο Φλώρινας κ.Γιαννάκη Βασίλειο και τον νεοεκλεγέν Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ.Τάσκα Αθανάσιο, παρουσιάζοντας σε αμφότερους τις διαχρονικές δράσεις του Συλλόγου, τους στόχους και οράματα της παρούσας Διοικήσεως, αλλά και διάφορα ζητήματα που χρήζουν κυβερνητικών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, προϋποθέτοντας την υποστήριξη των τοπικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια τω συναντήσεων με τους ανωτέρω αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους, ζητήθηκε η συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως αρωγός των πολύτεκνων οικογενειών, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα θέματα βιωσιμότητας, καθώς οι ανάγκες των πολυμελών οικογενειών, κλιμακώνονται δυσβάστακτα σε βάρος των περιορισμένων οικογενειακών προϋπολογισμών. Συνάμα ο σύλλογος εξέφρασε τις θέσεις του για το θεσμό της οικογενείας και τη διαφωνία του για το νέο νομοσχέδιο. Υπήρξε γόνιμη συζήτηση εφ όλης της ύλης και εκφράστηκε η υπόσχεση στήριξης του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας με κάθε μέσο, καθώς πλέον γίνεται αποδεκτό και εμφανές το γεγονός, ότι το δημογραφικό αποτελεί το βασικό εθνικό ζήτημα και η ελληνική οικογένεια χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και στήριξης.

«ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΧΩΡΙΣ

 ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.»

Ο Σύλλογος μας, συμμετείχε με παρουσία του προέδρου του, στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Ε.Κ.Φ την 3/2/2024, ενώ νωρίτερα την 1/2/2024 σε συνάντηση των προεδρείων των Συλλόγων Πολυτέκνων Δυτικής Μακεδονίας, με τον Υφυπουργό εσωτερικών αρμόδιο σε θέματα Βορείου Ελλάδος, κ Κωνσταντινίδη Ευστάθιο, κατέθεσε κοινό υπόμνημα διαμαρτυρίας, σχετικά με την ακολουθούμενη διαχρονική πολιτική συνεχούς περιορισμού των υποστηρικτικών παροχών προς τις πολύτεκνες οικογένειες, που αποτελεί χαρακτηριστική ένδειξη μιας προαναγγελθείσας καταστροφής, διαπιστώνοντας πλέον με απόλυτη βεβαιότητα, την εξάλειψη της λέξης πολύτεκνος από τον δημόσιο διάλογο για το δημογραφικό.

Την Κυριακή στις 11/2/2024 στην αίθουσα του Ε.Κ.Φ, ο Σύλλογος μας, διοργάνωσε πετυχημένη εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας για τα μέλη του και ταυτόχρονη ετήσια Απολογιστική Συνέλευση έτους 2023.

Παράλληλα με τα ανωτέρω, δρομολογήθηκαν λοιπές δράσεις στήριξης απόρων οικογενειών, καθώς ο Σύλλογος μας έχει απευθυνθεί σε ιδιώτες – φορείς και επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Φλώρινα και ομολογουμένως υπήρξε ικανοποιητική ανταπόκριση.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας, για τη δωρεάν 300€ προς το σύλλογό μας, από κυρία που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της, με σκοπό την κάλυψη αυτού του είδους των αναγκών(υποστήριξη απόρων πολύτεκνων οικογενειών).

Επίσης ευχαριστούμε και τα Σούπερ Μάρκετ: Κρητικού- Α.Β Βασιλόπουλου-Σκλαβενίτη και Μασούτη για τις προσφορές και δώροεπιταγές προς το σύλλογό μας, με γνώμονα την στήριξη οικονομικά αδύναμων πολύτεκνων οικογενειών. Τέτοιες πράξεις είναι άξιες μίμησης και αναδεικνύουν την φιλανθρωπία ως ύψιστο αγαθό.

Επίσης είναι στο πρόγραμμα μας, να επισκεφθούμε προσεχώς και τα υπόλοιπα θεσμικά πρόσωπα(κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους περιοχής Αμυνταίου και Πρεσπών) κλιμακώνοντας τους αγώνες και την ενημέρωση προς αυτούς, για την υπάρχουσα κατάσταση στα πολυτεκνικά ζητήματα, προβάλλοντας το βασικό θέμα του δημογραφικού προβλήματος, όπου δυστυχώς εδώ και δεκαπέντε χρόνια διακρίνουμε αρνητικό πληθυσμιακό ισοζύγιο.

 Τέλος ενημερώνουμε ότι ο σύλλογός μας διοργανώνει ετήσιο χορό στο κέντρο μέγας Αλέξανδρος Α.Καλλινίκης Φλώρινας, με την ορχήστρα Φλαμπουριώτικη κομπανία και προσκαλούνται τα μέλη και οι φίλοι, καθώς και όποιος επιθυμεί να στηρίξει την συγκεκριμένη δράση, συμμετέχοντας στο χορό μας.

 Στην τιμή της πρόσκλησης, περιλαμβάνεται πλούσιο γεύμα με προγευματική μερίδα ατομικής σαλάτας και μερίδα φαγητού. Επίσης προβλέπεται παιδικό μενού σε χαμηλή τιμή και θα διεξαχθεί λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα, όπου εκτιμούμε ο κάθε συμμετέχων να είναι και τυχερός.

 Με εκτίμηση

Η Διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας

Print