- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (μέλος ΟΓΕ): Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση

Εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι,

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συμμετέχουμε μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία εργαζομένων την Τετάρτη 28.2.2024 στις 11.00πμ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα που με τις πλάτες των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ, η κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο,

Οι γυναίκες εργαζόμενες είμαστε αντιμέτωπες με την άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, με καθηλωμένους μισθούς, χωρίς  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις να κάνουν θραύση ιδιαίτερα στους κλάδους με μεγάλη γυναικεία συμμετοχή, όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, το εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος των Παλαιστινίων εδώ και 4 μήνες στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλμε καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Απαιτούμε: ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας στο πόλεμο. ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΛΕΙ   Η ΦΡΕΓΑΤΑ στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά. Αποκαλύπτουμε τους  ενόχους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Δυναμώνουμε τον κοινό μας βηματισμό με τα εργατικά σωματεία και διεκδικούμε: