- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Νίκης από τους αγρότες (video, pics)

Σε τετράωρο αποκλεισμό του τελωνείου Νίκης προέβησαν σήμερα 9.2.2024 αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας.

Εκατοντάδες αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έκλεισαν τον δρόμο στο σημείο του παλιού τελωνείου, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 4 το απόγευμα, αποκλείοντας την διέλευση μόνο των φορτηγών αυτοκινήτων. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα διέρχονταν κανονικά χωρίς προβλήματα.

Το κλίμα ήταν ήρεμο χωρίς εντάσεις και ιδιαίτερα προβλήματα.

Το  κλείσιμο του τελωνείου αποφασίστηκε στη σύσκεψη των μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα. Από αύριο και μέχρι την Τρίτη που θα συναντηθούν με τον κ. Μητσοτάκη οι αγρότες θα παραμείνουν στο τελωνείο της Νίκης. Το αν θα συνεχιστεί το κλείσιμο των συνόρων μόνο για τα φορτηγά ή θα έχει άλλη μορφή ο αγώνας τους, θα αποφασιστεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί.

Εάν δεν βγει «άσπρος καπνός» την Τρίτη από την σύσκεψη των αγροτών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με πολύωρο κλείσιμο των δρόμων και των συνόρων.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τα αιτήματά τους, όπως αυτά καθορίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια, περιλαμβάνονται σε επιστολή που έστειλαν οι αγρότες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιστολή εστάλη το βράδυ της Τετάρτης (7/2) και περιλαμβάνει τα βασικά αιτήματα που αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) αλλά και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας. Περιλαμβάνει επίσης και ένα ξεχωριστό παράρτημα για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία.

Η επιστολή που έστειλαν οι αγρότες στον πρωθυπουργό αναφέρει τα εξής:

Κύριε Πρωθυπουργέ την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια – Λάρισας Πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας στην οποία συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν τα αιτήματα που έχουμε προς την Κυβέρνηση.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ