- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ερώτηση Π. Πέρκα: «Οι χαμηλές αμοιβές οδηγούν εκατοντάδες Μηχανικούς εκτός Δημοσίου, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών»

Τις μαζικές αποχωρήσεις Μηχανικών από το Δημόσιο, ενώ έχουν επιτύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αναδεικνύουν με ερώτησή τους 6 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, με πρωτοβουλία της Γραμματέα της Κ.Ο. και Βουλεύτριας Φλώρινας, Πέτης Πέρκα.

Κύρια αιτία των συνεχών αυτών παραιτήσεων, όπως αναφέρουν οι Βουλευτές, είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές, σχεδόν ‘εξευτελιστικές’ αποδοχές του Δημοσίου, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στις αυξημένες ευθύνες ενός Μηχανικού. Μάλιστα, το ποσοστό των θέσεων που τελικά μένουν αδιάθετες κυμαίνεται στο 37-38%, ενώ σε ειδικότητες όπως οι Ηλεκτρολόγοι και οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, το ποσοστό υπερβαίνει το 50%.

Οι εν λόγω αποχωρήσεις επιδεινώνουν την κατάσταση σχετικά με την τεράστια υποστελέχωση των περισσότερων υπηρεσιών του Δημοσίου, η οποία πρόκειται να γίνει ακόμα χειρότερη, από το πλήθος των μελλοντικών συντάξεων λόγω γήρανσης των εν ενεργεία υπαλλήλων. Κι αυτό, ενώ οι ανάγκες για Μηχανικούς είναι ιδιαίτερα αυξημένες, όπως και οι αντίστοιχες ευθύνες τους, σε ό,τι αφορά την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, την περιβαλλοντική προστασία και τις κοινωνικές ανάγκες για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Π. Πέρκα και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν, ώστε να σταματήσουν οι συνεχείς παραιτήσεις επιτυχόντων Μηχανικών σε Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το Δημόσιο και να καλυφθούν οι κενές θέσεις Διπλωματούχων Μηχανικών σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ερώτηση.