- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Αμυνταίου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίο

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας για τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους μαθητές του Γυμνασίου Αμυνταίου τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 10 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά, όπως η βία, η κρίση της οικογένειας, η απομόνωση του ανθρώπου και η πρόκριση του ατομικισμού και οι συνέπειές του. Εξήρε την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη, καθώς και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και τη σπουδαιότητα των επιλογών που καθορίζουν το μέλλον των νέων ανθρώπων. Οι μαθητές υπέβαλλαν ερωτήσεις και ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος.

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο που με την απλότητα και τη μεστότητα των λόγων του κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των μαθητών, ώστε να εκφράσουν ελεύθερα τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους και τις αμφισβητήσεις που χαρακτηρίζουν το νεαρό της ηλικίας τους. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, προκειμένου ο ποιμενάρχης μας να μεταδώσει στα παιδιά την πνευματικότητα και τις αρχές που διέπουν την ορθόδοξη παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αμυνταίου
κ. Μούλελης Ηλίας M.Sc./M.Ed. και ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Αμυνταίου