Σχετικά με τη θέση
Το Creative Spirits Distillery (C.S.D.) είναι ένα από τα πιο καινοτόμα αποστακτήρια στα Βαλκάνια. Με τα “Strawbar Spirits”, τα μοναδικά αποστάγματα φράουλας, να αποτελούν το διαμάντι του χαρτοφυλακίου της, το C.S.D. μπορεί να σας παρέχει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεστε σχετικά με την παραγωγή αποσταγμάτων και ποτών.
Βασικό σημείο για την επιτυχία μας αποτελεί η αιχμή της τεχνολογίας που διαθέτουμε, χάρη στη συνεργασία με τα πιο καινοτόμα εργαστήρια της περιοχής, με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει διεθνείς πατέντες στον τομέα της προηγμένης επιστημονικής έρευνας και τεχνολογίας.
Η έδρα μας βρίσκεται στη Φλώρινα, ένα σταυροδρόμι του αγροτικού τομέα, όπου το C.S.D. προμηθεύεται είτε από ιδιόκτητες καλλιέργειες είτε από συνεργαζόμενους τοπικούς παραγωγούς, μεγιστοποιώντας την ποιότητα των προϊόντων της.
Η εταιρεία μας αναζητά Υπεύθυνο Αποστακτηρίου (Distillery Manager) για να ηγηθεί των καθημερινών λειτουργιών απόσταξης, να εξασφαλίσει την ποιότητα και τη συμμόρφωση των προϊόντων, καθώς και να προωθήσει τη συνεχή βελτίωση σε θέματα παραγωγής, ασφάλειας και αποδοτικότητας κόστους.
Κύριες αρμοδιότητες
- Διαχείριση ολοκληρωμένης παραγωγικής διαδικασίας: πολτοποίηση, ζύμωση, απόσταξη, ανάμειξη, αραίωση, παλαίωση σε βαρέλια, φιλτράρισμα, εμφιάλωση/συσκευασία.
- Σχεδιασμός και προγραμματισμός παραγωγής ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι όγκου, ποιότητας και κόστους
- Συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του C.S.D. (Operations, αποθήκη, λογιστήριο και marketing).
- Εξασφάλιση ποιοτικού ελέγχου: οργανοληπτικός έλεγχος, έλεγχοι κατά την παραγωγική διαδικασία, εργαστηριακές δοκιμές, δείγματα αναφοράς, διερεύνηση αιτίων και διορθωτικές ενέργειες.
- Διατήρηση συμμόρφωσης με κανονισμούς και τήρηση αρχείων σύμφωνα με περιβαλλοντικούς, υγειονομικούς και κανόνες ασφάλειας.
- Επίβλεψη διαχείρισης πρώτων υλών και αναλώσιμων: φρούτα/μαγιές/νερό, βαρέλια, πώματα, συσκευασίες· ακρίβεια αποθεμάτων και συντονισμός με προμηθευτές.
- Διασφάλιση αξιοπιστίας εξοπλισμού: αποστακτήρες, λέβητες/ατμός, ψύκτες, συμπιεστές, CIP/SIP. Συντονισμός προληπτικής συντήρησης και επισκευών.
- Προώθηση συνεχούς βελτίωσης: βελτιστοποίηση αποδόσεων, μείωση απωλειών και αποδοτικότητα ενέργειας/νερού. Έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και εποχιακών εκδόσεων.
- Διαχείριση δεδομένων παραγωγής, αρχείων παρτίδων, ιχνηλασιμότητας και καταχωρήσεων σε ERP/MES.
- Τήρηση ασφάλειας: εκτιμήσεις κινδύνου, SOPs και lock-out/tag-out
- Υποστήριξη ελέγχων (κανονιστικών, ποιοτικών, πελατών) και ανταπόκριση με σχέδια δράσης.
Απαιτούμενα προσόντα
- Πτυχίο σε Χημική/Μηχανολογική/Επιστήμη Τροφίμων, Επιστήμη Ζύμωσης ή αντίστοιχη εμπειρία.
- Τουλάχιστον 2 χρόνια εμπειρίας σε απόσταξη/ζυθοποιία/οινοπνευματώδη ή βιομηχανική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης ηγεσίας μικρών/μεσαίων ομάδων.
- Γνώση ζυμώσεων και βασικών αρχών απόσταξης.
- Πρακτική εμπειρία με αποστακτήρες (pot/column), λέβητες/συστήματα ατμού, αντλίες, όργανα μέτρησης (ροής/θερμοκρασίας/πίεσης) και διαδικασίες καθαρισμού (CIP).
- Γνώση συστημάτων ποιότητας (HACCP/GMP).
- Εξοικείωση με κανονισμούς αλκοολούχων ποτών και φορολογικές/δασμολογικές αναφορές.
- Άριστη χρήση υπολογιστικών φύλλων και εργαλείων ERP.
- Πολύ καλή γνώση υπολογιστών και χρήσης Microsoft Office (Word, Excel, Outlook).
- Άριστη γνώση Αγγλικών, γραπτά και προφορικά.
Παροχές
- Ανταγωνιστικός μισθός
- Πληρωμένες άδειες και αργίες
- Κουλτούρα μάθησης με εξατομικευμένα πλάνα ανάπτυξης που εστιάζουν στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη
- Συνεχής εκτενής εκπαίδευση
Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλούνται να αποστείλουν τα βιογραφικά τους στο christos.konstantinidis@strawbar.gr