Aπόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας καλεί τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων και κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά, να ακυρώσουν την αξιολόγηση στη πράξη, μη συμμετέχοντας στις διαδικασίες που αφορούν στην υλοποίησή της.
Το νομικό τμήμα της Ο.Λ.Μ.Ε. μας δίνει αυτή τη δυνατότητα μέσω της Απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες, που ενδέχεται να ξεκινήσουν άμεσα και του εξώδικου που απέστειλε στο υπουργείο.
Η Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων έχει ψηφιστεί και από τη Γ.Σ. των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. στις 05/09/2020.
Συνάδελφοι είναι ανάγκη να αντιδράσουμε άμεσα και συντεταγμένα σε περίπτωση που ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας
Ο Πρόεδρος
Αλεξίου Νικόλαος
Ο Γεν. Γραμματέας
Νικολάου Νικόλαος
Γελάει ο κόσμος με τέτοιες ανακοινώσεις. Το πρώτο πράγμα που θα ακούσεις είναι ότι αυτοί που η δουλειά τους είναι να αξιολογούν, δε θέλουν να αξιολογηθούν…
Φίλε Νικ.Κ ,οι εκπαιδευτικοί σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης βαθμολογούνται καθημερινά από τους καλύτερους αξιολογητές και αυτοί είναι οι ίδιοι οι μαθητές τους και το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό αν είσαι και ο ίδιος γονιός.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω και θα το εξηγήσω. Όταν ακούς παιδιά να λένε προτιμώ αυτό το δάσκαλο γιατί μας βάζει λίγα να διαβάσουμε, δεν είναι απαραίτητα καλύτερος. Τα παιδιά αργότερα, όταν τελειώσουν το σχολείο, αρχίζουν και μαθαίνουν να αξιολογούν στη ζωή τους. Το βλέπεις όταν αναθεωρούν, ποιον θεωρούσαν καλύτερο δάσκαλο, ποιος νοιαζόταν να μάθουν, ποιος είχε μεταδοτικότητα, κτλ. Ακόμα και φοιτητές αναθεωρούν μετά το πέρας των σπουδών τους για τους καθηγητές τους. Θες φταίει η ηλικία γι αυτό, θες δεν τους έμαθε κανείς πως να αξιολογούν, πάντως αυτό βλέπω. Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται την αξιολόγηση γιατί σκέφτονται τις συνέπειές της. Αυτό που δε σκέφτονται όμως, αυτά είναι οδηγίες από τα έξω. Στις αρχές ζητάνε τη γνώμη τους πιλοτικά. Αργότερα θα αξιολογούνται υποχρεωτικά και δε θα έχουν καμία συμμετοχή σε αυτό.
Ακόμα κι αν αξιολογούσαν σωστά οι μαθητές, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι για έναν εκπαιδευτικό ανεπαρκή (για να το θέσω κομψά).
Δε πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένας μηχανισμός αξιολόγησης για κάθε υπάλληλο του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών;
Η απάντηση στον Α.Π για το: καλύτεροι αξιολογητές είναι οι ίδιοι οι μαθητές.
Έκθεση ΟΟΣΑ: “«Κακοί» μαθητές οι Έλληνες: Δεν είναι μελετηροί οι Έλληνες μαθητές και οι επιδόσεις τους μόνο απογοητευτικές μπορούν να χαρακτηριστούν, όπως αναφέρει η διεθνής έκθεση του ΟΟΣΑ, Δεν είναι μελετηροί οι Έλληνες μαθητές και οι επιδόσεις τους μόνο απογοητευτικές μπορούν να χαρακτηριστούν, όπως αναφέρει η διεθνής έκθεση του ΟΟΣΑ.”
Η χειρότερη διαδικασία αξιολόγησης, είναι καλύτερη από την μη αξιολόγηση .-